Orbán Viktor az Európa jövője konferencia több előadójával is találkozott

2018.05.24. 16:25

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután az Országházban külön-külön fogadta az Európa jövője című Budapesten zajló nemzetközi konferencia több előadóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A kormányfővel egyórás kötetlen eszmecserét folytatott Douglas Murray brit konzervatív író, szerkesztő, Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnöke és vezető stratégája, valamint David P. Goldman amerikai közgazdász, zenekritikus és szerző - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Az Európa jövője című konferencia a 2017-2018. évi V4-es magyar elnökség kiemelt kulturális, tudományos eseménye. A rendezvény - mint szervezői a honlapjukon írják - „kitűnő alkalmat kínál mindazon politikai, gazdasági folyamat elemzésére, illetve identitásteremtő kulturális értékeink bemutatására, melyek túl azon, hogy eleven hatással vannak civilizációnk legizgalmasabb, legmozgalmasabb színterének, Európának a jelenére, jövőjére, egyúttal kijelölik a közép-európai országok mozgásterét az Európai Unióban és azon kívül.”