Több száz millió forintért vehet ápolási eszközöket a pécsi klinika

2018.05.24. 09:44

Mintegy 460 millió forintot fordíthat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja ápolási eszközök beszerzésére egy nyertes európai uniós pályázatnak köszönhetően.

A felsőoktatási intézmény közleményében az elmúlt évtizedek legnagyobb ápolásieszköz-beszerzésének nevezte az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaiból megvalósuló beruházást.

Korszerű, a betegek kényelmét és biztonságát szolgáló, az orvosok, ápolók munkáját megkönnyítő eszközök kerülnek a régiek helyére – mondták a munkatársak.

Tudatták továbbá, hogy 531, felnőtt betegek ellátására szolgáló speciális ággyal, 574, beépített asztallal ellátott éjjeliszekrénnyel, 34 újszülöttek ápolását biztosító ággyal, 126 felfekvést megelőző matraccal, 400 ágymatraccal, 88 gurulós infúziós állvánnyal és 71 ülő- és fekvőkocsival gazdagodik a klinika.

A Pécsi Tudományegyetem felújított és kibővített klinikájaForrás: MTI/Sóki Tamás

Az első ütemben, a napokban érkező csaknem 100 elektronikusan mozgatható multifunkciós ágy kilenc klinikára, a speciális - felfekvést megelőző - matracok az intenzív osztályokra kerülnek.