Gyerekkorunk retro játékai modern köntösben, mai gyerekeknek

Játékteszt Dáviddal kockásfülű nyúl
Játékteszt Dáviddal kockásfülű nyúl
Vágólapra másolva!
Mindjárt itt a gyereknap, és ha még nem vásárolt volna semmit, akkor adunk pár tippet. Ez alkalommal két olyan játékot választottunk, amit a szülők, de akár még a nagyszülők is játszhattak és szívesen lepnék meg vele a család legkisebb tagjait.
Vágólapra másolva!

Játékteszt Dáviddal (@jatekteszt_daviddal) által megosztott bejegyzés,

Játékteszt Dávid, egy gyerekjátékokra szakosodott youtuber. Videóiban színes-szagos-hangos játékokat mutat be gyerekeknek könnyen fogyasztható, szórakoztató formában. De nem kevés felnőtt is követi játéktesztjeit, mert azokban mindig hangsúlyozza, kinek ajánlja, és kinek nem,

sőt kiemeli a legfontosabb tudnivalókat is, amire a csemeték biztonsága miatt figyelni kell.

Kockásfülű nyúl élénk színekkel, plüss kiadásban

Gyerekkorunk egyik legkedvesebb magyar meséje a Kockásfülű nyúl. A televíziós rajzfilmsorozat, amely 1974 és 1976 között a Pannónia Filmstúdióban készült. A rendezője Richly Zsolt, forgatókönyvírója Marék Veronika volt, zenéjét Balázs Árpád szerezte.

A kockásfülű nyúl különleges tulajdonságokkal felruházott hős:

a nevét hosszú füleiről kapta, amelyeket összecsavarva propellernek használ, és így repülni is tud. A néhány perces epizódokban ő az örök konfliktusmegoldó: ehhez felhasználja különleges képességeit is, de alapvetően belső tulajdonságai segítik.

1 000 és 2 500 Forint között mozog

a kereskedelmi forgalomban többféle verzióban is kapható figura. Ilyenek például a kb. 8 cm-es kulcstartó, 15 cm-es ülős vagy a 23 cm-es álló plüssfigurák is.

Állatóvoda a legkisebbeknek

A játék ovisoknak szól, egy állatkerti sétát mutat be, ezért vannak állatok, perec, üditő stb. Ez egy retro társasjáték újbóli kiadása, és ismerős lehet a szülőknek, nagyszülőknek, mert az eredeti 1970-ben jelent meg. Az Állatóvoda egy kisgyerekeknek szóló állatos társasjáték.

A játék célja, hogy minél több állatkölyköt szabadítsanak ki a játékosok az állatkerti ketrecekből és engedjék szabadon a zöld füvön.

Külön érdekesség, hogy csak egy bábú van, minden játékos azzal lép. A játék elején az állatrajzokat tartalmazó kártyákat kék oldalukkal felfelé kell elhelyezni a ketreceken, melyen szomorúak az állatkölykök. Amikor lehetőség van kiszabadítani, akkor meg kell őket fordítani, és így már vidám állatok kerülnek ki a zöld fűre. Minden kiszabadított állat után egy perecet kapnak a játékosok, a cél hogy minél többet összegyűjtsenek ezekből.

Ára 4 000 Forint körül alakul.

Madárcsicsergés vízzel

Madar agyasíp helyett itt van a modernebb, műanyagból készült és emiatt valószínűleg strapabíróbb kiadás. Vizet kell tölteni a madárkába, majd megfújni, és hallgatható is, ahogy dalol. A színes kis énekesek sokféle mintával vannak ellátva. Hangjuk tényleg megtévesztésig hasonlít egy vidám madárdalhoz.

Ára 1 500 Forint körül alakul.

További játéktesztek a YouTube-on, a Facebook-oldalt itt találja: