Műszaki hiba miatt ritkábban jár a csepeli HÉV

2018.05.25. 16:03

Ritkábban jár a csepeli HÉV, mert műszaki hiba miatt több szerelvényt kivontak a forgalomból

Műszaki hiba miatt hétfőig ritkábban járnak majd a csepeli HÉV szerelvényei. A MÁV-HÉV Zrt. tajékoztatása szerint a H7-es HÉV vonalán az alábbi menetrendváltozás lesz:

  • pénteken 6 perc helyett 10 percenként, a hétvégén pedig szintén 10 percenként, de a megszokottól eltérő indulási idővel és hosszabb menetidővel közlekednek a szerelvények.
  • Május 28-án, hétfőn a reggeli csúcsidőben 7 percenként, a délutáni csúcsidőben pedig 8 percenként követik egymást a vonatok.

A menetrend módosítása azért vált szükségessé, mert a rendszeres napi karbantartás során több szerelvény futóművén kisebb felületi sérülést találtak a szakemberek. A hibás elemeket nem lehet javítani, cseréjükről soron kívül gondoskodtak.

A további vizsgálatok elvégzése miatt az érintett szerelvényeket azonnal kivonták a forgalomból, emiatt kevesebb kocsi közlekedik a vonalon. A sérülések okának feltárása már megkezdődött.

A közlekedési társaság szerint a jövő héten már elegendő szerelvény állhat forgalomba a menetrend szerinti közlekedés biztosítására.

Közölték továbbá, hogy a műszaki probléma miatt a hatóság által előírt átlagosan négyévente esedékes műszeres vizsgálat gyakoriságát havira szigorította a MÁV-HÉV, a probléma megoldásáig pedig meghatározott területeken sebességkorlátozást vezet be.