Folytatódó Jobbik-bohózat: most Toroczkai rúgott bele az elnökségbe

2018.05.25. 16:22

Úgy tűnik, tovább folytatódik a belháború a Jobbikban a Vona meghosszabbított kezeként funkcionáló új elnökség, azaz a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton által fémjelzett néppártos vonal és a Toroczkai László által képviselt radikálisabb, jobboldali irányzat között. Ahogy arról korábban olvasni lehetett, a Jobbik elnöksége etikai eljárást kezdeményezett a párton belüli „Mi magunk” néven politikai platform létrehozását kezdeményező Toroczkai Lászlóval szemben. Ezt Toroczkai sem hagyta annyiban és egy veretes bejegyzésben reagált az ellene indult koncepciós szagú eljárás hírére, és páros lábbal szállt bele az új elnökségbe.

A Jobbik új elnöksége csütörtökön tett közzé egy közleményt a Toroczkai ellen induló etikai eljárásról. Így szólt az elnökség indoklása: A tisztújító kongresszus lezárulta után indított sajtóturnéja során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott, és a Jobbik belső megosztásának és szétszakításának szándékával alapszabályellenesen platform alapítását kezdeményezte.

Toroczkai László sajtótájékoztatóFotó: Polyák Attila - Origo

Nos a koncepciós szagú, és a másik radikálisabb politikus, Novák Előd kiszorítására emlékeztető eljárás hírére Toroczkai is bedühödött és Facebook-oldalán nyilvánította ki véleményét a jelenleg Vona bábjaként működő elnökségről és annak döntéséről.
Toroczkai posztjában elmeséli, hogy a Gyurcsány-díjas drámát előadó, álvisszavonulást tartó volt pártelnök, Vona Gábor 2017 decemberében először a lemondását kérte, majd utána egy sms-ben visszakozott, és azt kérte, hogy mégse tegye.

Ezt követően így folytatja Toroczkai:
Azóta tapasztalom, hogy ki akarnak szorítani a Jobbikból. Valakiknek az útjában vagyok. Más irányt képzelnek el a Jobbiknak, mint én.A radikális Toroczkai elmondja továbbá, hogy a sorsáról dönteni hívatott Etikai Bizottságban olyan emberek ülnek, mint a köztudottan Vona lojális végrehajtójaként ismert Szabó Gábor pártigazgató édesapja és Vona testőre.
A szocialista belső leszámolásra emlékeztető eljárásról elmeséli továbbá, hogy az elnökség még be sem hívta, hogy megkérdezzék az általa létrehozni szándékozott platformról. Ezért a volt alelnök közleményében azt írja:
Ennek a színjátéknak az utolsó felvonása következik most. Az ítéletet előre megírták...

Toroczkai László sajtótájékoztatóFotó: Polyák Attila - Origo

Toroczkai továbbá újra nekiment Mirkóczki Ádámnak, akinek a kampányban sikerült a „Jobbik öszödi beszédeként” is híressé vált mondatokat elmondania egy interjúban, miszerint az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz.Végezetül a radikális korábbi alelnök még egyet odaszúrt az eredeti iránytól elfordult, meghasonlott párt elnökségének:A régi, komoly áldozatokat hozó, sokat dolgozó bajtársak elárulása, az eredeti szellemiség megtagadása, a balliberális tömbbe való besimulás, és mindezt csupán a semmilyen eredményt nem hozó ellenzéki parlamenti bohóckodásért (no meg a busás fizetésekért) ...szerintem ez az, ami méltatlan egy jobbikos taghoz.Szóval a Jobbik háza táján tovább folytatódik a belháború, és a Vona baloldali fordulatába bele nem férő egyének kiiktatása. Ami erősen azt sugallja, hogy a porszívóügynök nyugdíjba vonulása csak egy álságos színjáték volt, és továbbra is ő diktál a hozzá hasonlóan elvtelen új pártvezetés számára.

Íme, a teljes bejegyzés: