A fővárosi nyomozók még a támadás napján azonosították és elfogták azt a férfit, aki 2018. május 25-én a hajnali órákban többször megszúrt egy taxisofőrt - írja a Police.hu.

A rendőrségre május 25-én 3 óra 1 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XX. kerületében az Ady Endre téren egy ismeretlen férfi többször megszúrt egy taxisofőrt.

A nyomozók azonosították a férfit, és 20:51 perckor Vecsésen elfogták a 32 éves késelőt.

A férfit a rendőrség munkatársai felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett indítványozták előzetes letartóztatását.

Mint ahogy arról az Origo is korábban beszámolt, a taxis a Nagyvárad téren vette fel az utasát, egy kapucnis férfit. Az utas már útközben megtámadta sofőrt, aki az Ady Endre térig vezette az autóját.

A támadó összesen harmincszor szúrta meg az áldozatot.

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak a XX. kerületi Ady Endre téren, ahol többször megszúrtak egy taxisofőrt 2018. május 25-énForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ferbás Tibor, a TaxiPlus üzletágvezetője az Origónak azt mondta, hozzájuk hajnali 3 óra körül telefonált
a megtámadott taxis, aki tudatában volt annak, hogy mi történt vele.

A diszpécserük a helyszínre irányította a többi taxist, akik a mentők megérkezéséig életben tartották a férfit.

A karján, nyakán, arcán és a mellkasán szurkálták össze. Információnk szerint jelenleg stabil az állapota, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a családjával
- mondta az üzletágvezető.