A Jobbik pártvezetésnek a Toroczkai László és követői elleni reakciói alapján elkerülhetetlennek tartja a Jobbik pártszakadását, az egykori radikális politikai tömörülés volt országgyűlési képviselője. Gaudi-Nagy Tamás óriási bűnnek tekinti, hogy az osztrák Szabadságpárt modellje helyett a Vona-Simicska duó által túltolt néppárti fordulat morálisan, politikailag és pénzügyileg is lenullázta a Jobbikot. A volt képviselő a patrióta erők földcsuszamlásszerű előretörését várja a jövő évi európai parlamenti választáson.

Gaudi-Nagy Tamás a 888.hu-nak adott interjújában fejtette ki véleményét a balliberális irányba tartó Jobbikról. 

Azt mondta, hazafias érzelmű magyarok tömegeivel végtelen csalódással és keserűséggel szemléli a Jobbik végjátékát. Szerinte mára a párt és a pártosodás lényegében felfalta és elárulta a nemzeti ellenállási mozgalmat.

Gaudi-Nagy TamásForrás: MTI/Kovács Tamás

A volt politikus hozzátette, hogy a 2015-ös Simicska vezérelte néppárti fordulat óta a csatlakozásra már semmi oka nem lett volna, mert vállalhatatlanná vált a Jobbik.

Mostanra az induláshoz képest lényegében kiürült a párt értéktartalma.

Ugyan formailag ugyanaz a neve, de tartalmában már valójában egy inkább balliberális, jellegtelen balközép és EU-orientációjú politikát követő opportunista és destruktív párt lett, amelyet megélhetési politikusok vezetnek.

Az elmúlt két évben ugyanakkor az a bosszúszomjas Simicskához való közeledés volt a legdurvább momentum, amivel gyakorlatilag egy oligarcha érdekrendszere alá rendelték, kampányeszközzé téve a Jobbikot, amivel a párt teljesen elveszítette az önrendelkezését, és nemzetellenes - mára szerencsére már atomjaira hullott -, szivárványkoalíciós balliberális népfront kiszolgálójává és ezáltal hazafias lelkületű emberek számára teljesen hiteltelenné tették - tudatta Gaudi.

A Jobbikból bolsevik jellegű módszerekkel üldözték el az elvhű nemzeti radikálisokat.  

A volt képviselő szerint a párt új vezetése deklaráltan vállalja a vonai irány folytatását. Napjainkra gyakorlatilag teljesen levált a Jobbik pártvezetése a korábbi jobbikos mozgalmi alapokról. 

Véleménye alapján azzal, hogy Vona Gábor lemondott, lényegében ugyanaz történt, mint amit a „rendszerváltás" idejében tapasztalhattunk:

a Kádári-elit összecsomagolt és maradt. Vona lenyomata ott van a jelenlegi Jobbik vezetés minden nyilatkozatában, szellemiségében.

Ráadásul Vonamorálisan, politikailag és pénzügyileg is gyakorlatilag lenullázta a pártot, felelőtlenül eltékozolta több százezer derék magyar ember sokéves nemzeti erőfeszítéseinek eredményét - tette hozzá Gaudi.

Az egykori képviselő kijelentette, hogy a legnagyobb bűne a Jobbik vezetésének, hogy a balliberális erők felé nyitott, és az országgyűlési választásokon arra buzdította szimpatizánsait: 27 választókerületben a legesélyesebb balliberális ellenzékiekre szavazzanak, köztük a nyíltan hazaáruló DK-ra. 

Ez pedig Gyurcsányék esetében több egyéni helyet és a parlamenti bejutási küszöb húszezres szavazattöbbséggel való megugrását is eredményezte.

A Jobbikon belüli tisztújítás után a hajszállal vesztes Toroczkait nemhogy nem marasztalják, hanem 

bolsevik tempóval árulásra hivatkozva azonnali kizárással fenyegetik, etikai eljárás alá vonják, ami azt jelenti, hogy ebből pártszakadás lesz. A pártszakadás után pedig majd kiderül, hogy milyen arányban is hagyják el a pártot a tagok.

Gaudi-Nagy szerint több olyan jobbikos politikus is van, akik egy pártszakadás esetén a kiválókhoz csatlakoznának, dacára annak, hogy kvázi „hűségesküre" kötelezték őket a platform bejelentése után.

A mostani kétharmadban döntő szerepe volt annak a nemzeti radikális közösségnek, amelynek tagjai az elveik és a nemzet mellett maradtak, s most a Fidesz folytatására szavaztak - tette hozzá.

A Fidesz az elmúlt években számos olyan fontos nemzeti ügyet, mint a nemzeti önrendelkezés védelme, bevándorlásellenesség, nemzetpolitika, a családpolitika vagy a keleti nyitás, jól ragadott meg.

- mondta. A Jobbik legsötétebb pillanatának azt tartja, hogy 

a szemkilövető Gyurcsány és néppárti-cuki Vona egy olyan tüntetésen vonultak békés egyetértésben, amelyet ráadásul a hatalmas legitimációjú, szabad és kétharmados kormánypárti győzelmet hozó választás végeredménye ellen szerveztek, hazug módon csalást emlegetve.

Szerinte a Jobbik csak akkor lett volna sikeres, ha az Osztrák Szabadságpárt példáját követi, amely tömörülés koalícióra lépett a jobbközép erőkkel.

Vona viszont a bevándorláspárti LMP-vel és az olimpiagyilkos, ultraliberális Momentummal akar közösen kormányozni.

A volt politikus a 2019-es európai parlamenti választásokat történelmi jelentőségűnek nevezte.

Azt mondta, hogy földcsuszamlásszerű változások várhatóak a következő EP választáson a 2014-es eredményekhez képest. Nagyon úgy tűnik, hogy az európai bevándorlásellenes, patrióta politikai erők megerősödését hozhatja el a választás.

Természetesenaz EU-t most uraló sorosista erők bármire képesek, de épp ezért nekünk fel kell készülnünk minden lehetőségre.

A rövidesen a törvényhozásunk által elfogadandó, Stop Soros! törvénycsomag és a bevándoroltatást kizáró Alaptörvény ezért is kulcsfontosságú és támogatandó - mondta.