A bíróság 6 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a sátoraljaújhelyi televízió alkalmazottjaként a házipénztárat kezelte. A kasszából összesen több mint 90 millió forintot vett ki és költött el. 

A férfi kezdetben gazdasági előadóként, majd pénztárosként dolgozott a helyi televíziónál  - írta az Origónak küldött sajtóközleményében a Miskolci Törvényszék.

A férfi 2013-tól a tévé számlájáról többször utalt saját magánbankszámlájára. Többször vásárolt is tévébankkártyájával saját magának, és a felvett pénzeket sem fizette be a házipénztárba, amint szintén felélt több tízmillió forintos értékben.

A bankszámlakivonatokat meghamisította, hogy ne bukjon le. 
A bíróság sikkasztás, csalás és hamis magánokirat felhasználásában mondta ki bűnösnek a férfit, aki a televíziós társaság részére több mint 90 millió forintot és kamatait köteles kifizetni kártérítésként. A bíróság kötelezte arra is, hogy mintegy 600 ezer forint bűnügyi költséget fizessen ki.

Az ítélethozatalkor enyhítő körülményként értékelték a férfi büntetlen előéletét, azt, hogy a
bűncselekményt részben beismerte, két vádpontnál beismerő vallomást tett, és a kár kis részben megtérült.
Azt azonban hátrányára értékelte a bíróság, hogy a bűncselekményt rendszeresen követte el a férfi.  

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és ügyvédje pedig enyhítésért fellebbezett.