Dr. Merkely Béla váltja a Semmelweis Egyetem rektori székében Dr. Szél Ágostont, akinek kinevezése két ciklus után nem volt meghosszabbítható. Az új rektor hallgató-, beteg- és munkatársközpontú intézményt kíván formálni az egyetemből.

Kinevezték a Semmelweis Egyetem új rektorát, ugyanis átvette rektori megbízólevelét Dr. Merkely Béla Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában.

A Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettesét, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját 2017. december 14-én, jelentős többséggel választotta rektorjelöltjének a Semmelweis Egyetem szenátusa - írja a Semmelweis.hu.

Áder János köztársasági elnök 2018. július 1-jével 5 évre bízta meg az új vezetőt.

Kinevezték Dr. Merkely BélátForrás: Semmelweis Egyetem

Dr. Merkely Béla ősszel mutatta be rektorjelölti programját a Semmelweis Egyetemen, akkor úgy fogalmazott: hallgató-, beteg- és munkatársközpontú intézményt kíván formálni az egyetemből.

Dr. Szél Ágoston jelenlegi rektor megbízása 2018. június 30-án jár le, az ő tisztsége nem volt meghosszabbítható. Ennek oka, hogy egy felsőoktatási intézményben ugyanazon személy összesen legfeljebb két alkalommal kaphat rektori magasabb vezetői megbízást.

Szintén átvette rektori megbízólevelét

  • Dr. Miseta Attila János egyetemi tanár (Pécsi Tudományegyetem),
  • Dr. Rovó László Róbert egyetemi tanár (Szegedi Tudományegyetem),
  • Dr. Józsa János Balázs egyetemi tanár (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem),
  • Dr. Gelencsér András egyetemi tanár (Pannon Egyetem) és
  • Dr. Bolvári-Takács Gábor egyetemi tanár (Magyar Táncművészeti Egyetem).