Segített egy ismerősének, hogy az megússza a végrehajtási eljárást

Vágólapra másolva!
Hivatali visszaélés miatt emelt vádat az ügyészség egy adóvégrehajtó ellen, aki tavaly márciusban egy ismerősének elárulta, mikor érkezik hozzá a NAV végrehajtási eljárás miatt. Azt tanácsolta az ismerősének, zárja be a kaput, és tegyen úgy, mintha nem lennének otthon. A korrupt adóvégrehajtó akár három évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyész, Zsíros Zsolt elmondta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál dolgozó adóvégrehajtót jelölték ki arra, hogy az egyik vállalkozó ismerősének

több mint félmillió forintos adótartozását végrehajtsa.

Az adóvégrehajtó nem mondta a főnökének, hogy ismeri a vállalkozót, inkább felhívta az ismerősét, és szólt neki a foglalásról.

Azt tanácsolta a vállalkozónak, hogy zárja be a kaput, és ha bárki a családjából otthon lenne, ne engedjék be a kollégáját.

Az adóvégrehajtó közben megtudta, hogy a vállalkozó felesége otthon van, de megfogadva a telefonos tanácsot, nem jelent meg a végrehajtás helyszínén, így azon a napon nem tudták behajtani az adótartozást.

A vállalkozó később sem fizetett be önként az állami költségvetésbe, csak akkor, amikor négy hónap múlva lefoglalták nagy értékű autóját egy újabb végrehajtáskor. A hivatali visszaéléssel megvádolt adóvégrehajtó akár három évet is kaphat, ha bűnösnek találják.