Az ország biztonsága miatt kell a Stop Soros

2018.05.30. 09:53

Magyarország biztonsága az első, ezt üzeni az árpilisi országgyűlési választás eredménye is - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a TV2 Mokka című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a kormány kedden benyújtotta az Országgyűlésnek a Stop Soros törvénycsomagot.

Dömötör Csaba megjegyezte: a migránsok túlnyomó többsége megélhetési okokból érkezik Európába, a brit sajtó például arról írt, hogy

egy adott időszakban Olaszországban partot érő több tízezer illegális bevándorló közül mindössze hatszáz érkezett valójában Szíriából, miközben ennél jóval többen hivatkoznak erre az országra.

A kormány szerint Európa népesedési problémáját célzott családtámogatási eszközökkel kell megoldani, és azokra az értékekre kell építeni, amelyek Európát naggyá tették: a munka becsületére, a kulturális és keresztény hagyományokra.
Semmi okunk arra, hogy az önfeladás útját válasszuk

- jegyezte meg az államtitkár.
Dömötör beszélt arról is, hogy Brüsszelben minél előbb véglegesíteni akarják a betelepítési terveket, a 2019-es európai parlamenti választások után ugyanis már nem biztos, hogy többséget szereznek a kvótapártiak.

Migránsok Malaga kikötőjébenForrás: AFP/Jorge Guerrero

Az államtitkár a Helsinki Bizottság azon felvetésére, miszerint a kormány nem hallgatja meg őket, úgy reagált, minden véleményt megfontolnak, a szervezet azonban megpróbálja humanitárius szempontok mögé bújtatni a problémát.
Soros György keddi párizsi beszédéről pedig azt mondta Dömötör Csaba, hogy az üzletember szavai felrajzolják azt a konfliktust, amelynek egyik oldalán a nyílt társadalom hívei állnak, a másikon pedig azok, akik a jövőben is a nemzetállamok alapján képzelik el a politikát.