Kósa Lajost választották a szövetkezeti tanács elnökévé

2018.06.01. 11:35

Kósa Lajost választotta elnökének tisztújító közgyűlésén az Országos Szövetkezeti Tanács (OSZT). Programalkotásában több területet is megnevezett, melyeken a szövetkezeti forma jelent megoldást.

Május 31-én tartotta tisztújító közgyűlését az Országos Szövetkezeti Tanács. A 2017. évi gazdálkodásról és a 2018. évi tervről szóló beszámoló elfogadása után az alapszabálynak egy új irányítási szerkezet érdekében tett módosítását fogadta el a szervezet legfelső szerve, a tanács.

A tanács döntött személyi kérdésekben is, így az elnökség javaslatára a jelentős diákszövetkezeti múlttal rendelkező, és a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti ágazat létrehozásában tevőleges szerepet vállaló Kósa Lajost választotta elnökének. A választás előtt mintegy programalkotásként Kósa Lajos e tapasztalataiból kiindulóan a testület számára vázolta azokat a területeket, ahol a szövetkezetet, mint megoldást elő kívánja mozdítani.

Kósa Lajost választották az Országos Szövetkezeti Tanács éléreFotó: Hirling Bálint - Origo

További személyi döntésként az eddigi elnök, Patay Vilmos mellett a testület dr. Fiák Istvánt választotta elnökhelyettesnek. Az elnökség további tagjai a vezető tisztségviselőt nem adó tagszervezetek képviselői: Jakab István, dr. Zs. Szőke Zoltán, dr. Vadász György, Horváth Gábor, Dolgos Attila és dr. Turi Dénes. A felügyelőbizottság elnökének Varga Antalt, tagjainak dr. Simon Balázst és dr. Szabó Zoltánt választotta meg a testület.