Forgalomterelés mellett építik az új M3-as csomópontot

2018.06.01. 16:55

Félpályás útlezárás és sebességkorlátozás lesz az M3-M31-es autópálya átkötését szolgáló híd utáni szakaszon hétfőtől várhatóan két hétig - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pénteken az MTI-vel.

Félpályás útlezárásra készülhetnek a közlekedők a 21102 jelű úton az M3-M31-es autópálya átkötését szolgáló híd utáni szakaszon.

A tervezetten két hétig tartó korlátozás a déli körforgalom bekötő ágának építése miatt szükséges, ez idő alatt mindkét irányban csökkentett, óránként 50 kilométeres sebességgel haladhatnak majd az autósok - olvasható a közleményben.

A munkavégzés ideje alatt a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpák irányítják, és kihelyezett KRESZ-táblák segítenek az eligazodásban.

Jelezték: a tavaly októberben megkezdődött kivitelezés ütemterv szerint halad. A híd szélső pillérei már elkészültek. Ideiglenes forgalomterelés mellett építik az autópályát keresztező híd középső támaszát.

A munkálatok várhatóan jövő nyárra fejeződnek be, onnantól használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó szakaszokat a közlekedők.

A fejlesztés uniós és magyar forrásból a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.