A gyerekhez mentőt kellett hívni. Egy járókelő fotózta le a balesetet, és tette fel az internetre. Június közepétől a segwayt, az elektromos kerékpárt, az elektromos rollert, és a sörbike-ot is kitiltják a belvárosból, a várban még szabad használni.

A Budai Várban ütött el egy gyermeket egy elektromos meghajtású közlekedési eszköz, egy segway. Egy járókelő lefényképezte, amint a mentősök ellátják a gyereket a Tóth Árpád sétányon. A fotót pedig a Facebookon posztolta. 

Csak kivartuk, hogy elusson egy gyereket egy segway... most akkor gondolom vegre ki lehet oket tiltani. - ugy ertem a segwayeket."

-  írta a kép mellé a férfi.

 

Június közepétől tilos a segway (önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedési eszköz), az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller), a sörbike (négykerekű, többszemélyes "kocsmabicikli") és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben - közölte az V. kerületi önkormányzat kedden az MTI-vel.

Az önkormányzat szerint rengeteg panasz érkezett az eszközök miatt.

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy használóik rutintalanok, gyorsan hajtják, és így balesetveszélyesek. Ezért már csak gyalogosan tolva lehet majd bevinni ezeket a kisebb, gyalogosok által használt utcákra. Akik június közepétől is használják a belvárosban ezeket az eszközöket, akár 150 ezer forintos bírságra is számíthatnak