Pénzt venne el Brüsszel az uniós országoktól, hogy a migránsokat támogassa

Vágólapra másolva!
A mindig jól értesült Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német napilap ismertette az Európai Bizottság legújabb költségvetési tervezetét, amely finoman szólva is meghökkentő. A következő, 2021-2027 közötti uniós ciklusban 1440 millió euróval támogatná Brüsszel Németországot, azért mert az elmúlt években sok bevándorlót fogadtak be. Ez azt jelenti, az Unió minden befogadott migráns után 2800 eurót fizetne Németországnak. Az újabb, 2015-höz hasonlítható elképesztő méretű migrációs hullám küszöbén Brüsszel ismét izomból politizál, és nyomást gyakorol a tagállamokra. Orbán Viktor magyar miniszterelnök leszögezte: Magyarország nem enged a kérdésben! A terv egyébként még a német polgároknak sem tetszik: nem akarják, hogy korrupt bevándorláspárti ügyvédek zsebébe kerüljön a pénz.
Vágólapra másolva!

Újabb részletek jelentek meg az európai sajtóban arról, hogy hogyan kötné össze az uniós költségvetést a bevándorlási ügyekkel az Európai Bizottság –írja a Híradó.hu.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Brüsszelnek 2800 eurót ér egy bevándorló

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német mainstream-konzervatív napilap úgy tudja, Brüsszel 2021-től plusz támogatással jutalmazná meg Németországot, mert Angela Merkel kormánya az Unió jelenlegi ideológiájának tökéletesen megfelelve rengeteg migránst fogadott be. A jellemzően jól értesült lap konkrét számokat is hoz erre: a következő, 2021-2027 közötti uniós ciklusban 4 és fél milliárd eurós extra támogatás ütné a németek markát, ez átszámítva 1440 milliárd forintnyi támogatást jelent. A FAZ lebontotta ezt a számot: információik szerint Brüsszel fejenként 2800 eurót fizetne az EU-n kívüli országokból 2013-2016 között Európába érkezettek után. Az elképzelés szerint a kifizetéseket az Európai Strukturális és Beruházási Alapból fedeznék.

Mit jelent ez az Unió történetében is példátlanul diszkriminatív tervezet a többi uniós tagállamra nézve? Nem kevesebbet, minthogy ennyivel kevesebb pénz jut másoknak azért, mert a német kormány totális csődöt mondott a Wilkommenskultur politikájával.

A tervezet minden bizonnyal óriási vitát és újabb konfliktusokat fog eredményezni az Európai Unión belül. Ezt vetíti előre, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök korábban már leszögezte: Magyarország nem szavaz meg egy olyan költségvetést, amelyben pénzt vonnak el fontos területekről és azt a bevándorlók kapják meg. Orbán Viktor hozzátette, nem gondolja, hogy akár egyetlen centet is kéne adni a migránsoknak, ezt mindenki oldja meg a saját költségvetéséből.

– jelentette ki Orbán Viktor.

Bild: a németek ellenzik Brüsszel legújabb tervét

A Bild című német napilap arról ír, hogy az elmúlt időszak botrányai miatt már Németországban sem fogadták kitörő lelkesedéssel a brüsszeli terveket. „55 millió euró tűnt el a menekült-káoszban" – írták.

A portál szerint a migrációra szánt eurómilliók sok esetben az ügyvédek zsebében landolnak, és nem a bevándorlók integrációjára megy a pénz.

A Bild kiemeli, hogy a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal tavaly több mint 17 és fél milliárd forintnyi összeget költött a migránsok jogi támogatására.

Focus: több száz illegális bevándorló kapott jogtalanul menekültstátuszt

Mindeközben tovább gyűrűzik a német bevándorlási hivatal korrupciós botránya – erről már a Focus nevű hírportál számolt be. Az ügy kapcsán Horst Seehofer belügyminiszter lemondásra szólította fel a belügyi tárca migrációért felelős osztályvezetőjét, miután kiderült, több száz illegális bevándorló kapott jogtalanul menekültstátuszt Németországban.