Egy nő az ígérte egy idős férfinak, hogy gondozni fogja. Ehelyett azonban csak el akarta venni mindenét. Nem sikerült neki, most pedig vádat is emeltek ellene. 

A férfi egyedül élt egy budapesti házban. Amikor egy ceglédi nő megtudta, hogy egy nagyon drága háza van, bekéredzkedett hozzá, és beszélgetni kezdtek. A nő felvetette, hogy a férfi költözzön hozzájuk Ceglédre, ahol majd ők gondoskodnak róla.

A férfi elfogadta az ajánlatot és nem sokkal később Ceglédre költözött, ahol egy házban élt a nő és az élettársa, valamint egy olyan férfi, akivel a nő korábban névházasságot kötött. A nő teljesen elzárta a külvilágtól a férfit, elvette a telefonját, nem hagyta, hogy a hozzátartozóival beszéljen a pénzét pedig elvette, és elköltötte a társaival.

A nő 2015 novemberében írt egy hamis végrendeletet, ami szerint ő örökli a férfi budapesti lakását. 2016 januárjában pedig egy olyan hamis tartási szerződést, amiben csak a férfi vállalt kötelezettséget. Vagyis, hogy neki semmit sem kell adnia a férfinak. A szerződés szerint a nő szerezte volna meg a férfi budapesti házát is.

Az egyébként is beteg férfi állapota egyre rosszabb lett, a nő nem gondoskodott megfelelően a kezeléséről. A férfi 2016 február végén meghalt.

A nő öröklés jogcímén a férfi lakásán, tartás jogcímén pedig a házán szerzett tulajdonrészt.

A lakáson szerzett tulajdonrészt eladta 9 millió forintért, a ház tulajdonrészét pedig 60 millióért szerette volna eladni, de az időközben elindított nyomozás miatt ezt zár alá vették.

Az ügyészség a nőt többek között nagy kárt okozó csalással vádolja.