Bajkai: Hosszú múltja van az alaptörvény-módosításnak

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a Stop Soros törvénycsomagról, az Alaptörvény módosításáról, azoknak a várható hatásairól. 
Vágólapra másolva!

A Törvényelőkészítő Bizottság alelnöke ismertette, a Parlament e heti ülésén kerül sor a Stop Soros törvénycsomag vitájára, a vezérszónokok kapnak lehetőséget az érveik elmondására, a képviselő szerint ez az egyik legfontosabb napirendi pontjuk a héten. Bajkai István hozzátette, az ellenzéki képviselők nyilvánvalóan majd kifejtik a véleményüket, biztosan lesz vita, ami a demokráciában természetes, ugyanakkor

a közelmúlt tragikus európai eseményei is azt mutatják, a most benyújtásra került törvénynek hosszú múltja van.

Érdemes lenne visszagondolni az elmúlt évek polgári áldozataira, arra, hogy milyen változások következtek be az egyes országokban a jogellenes bevándorlással, migrációval kapcsolatban. Kérdésre válaszolva a politikus elmondta, alapvetően arra számít, hogy az ellenzéki képviselők egyike sem fogja megszavazni a törvénycsomagot, az Alaptörvény módosítását, bár a Jobbikban van egyfajta mozgás, amit persze senki sem képes kiismerni, de azt valószínűsíti Bajkai István, hogy politikai okból nemmel szavaznak majd a Jobbik képviselői is.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.