Elütött, aztán megfojtott egy lányt a győri férfi

2018.06.04. 14:41

2003-ban egy férfi elütött egy nőt. Azt hitte meghalt, ezért a csomagtartójába tette. Később észrevette, hogy még életben van, ezért megfojtotta egy zsineggel. A bíróság első fokon életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a férfit - írja a Blikk.

A férfi az utolsó szó jogán elmondta, hogy megbánta a gyilkosságot.

A bűncselekményt, amit elkövettem, elismerem, és vállalom érte a felelősséget. Hoztam egy rossz döntést, amit nagyon sajnálok, és visszafordítani nem tudok. Vállalom érte a büntetést.

Beszéde alatt a családtagjai sírtak a tárgyalóteremben - írja a Blikk

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Győri Törvényszék gyilkosság miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a férfit, legkorábban 30 év múlva szabadulhat. A bűnügyi költséget is neki kell kifizetnie, ami 10 millió forint. Az ítélet nem jogerős.

Azt hitte, hogy meghalt

A nő holttestét 2003 szeptemberében találták meg Győrben, a Mosoni-Dunánál. Egy zsineggel fojtották meg, de több sérülés is volt a testén. Egy nappal korábban az anyjához ment biciklivel Sashegy pusztára, de nem ért oda. A gyilkosát 13 évig nem találták meg.

2016 szeptemberében több kutyát is elloptak egy győrszentiváni tenyészetőtől. Októberben elfogták a tolvajokat, akik közül az egyik férfinak megegyezett a DNS- mintája a 14 évvel korábbi gyilkosság elkövetőjével.

Később kiderült, hogy a férfi elütötte a bicikliző lányt, akit berakott a csomagtartójába, mert azt hitte, hogy meghalt. A lány viszont magához tért, és próbált kiszabadulni az autóból. Ezt meghallotta a férfi, félreállt az autóval, majd egy zsineggel megfojtotta.