Magyarország évek óta tabukat döntöget, irányt mutat Európában – mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatornán kedd reggel. Később Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt nyilatkozta a csatornának, hogy az illegális bevándorlást új törvényekkel kell megakadályozni.

A szakértő példaként említette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már három évvel ezelőtt, a francia Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás kapcsán kimondta, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus között összefüggés van.

A nemzetközi civil szervezetek elleni fellépésre is most kezd ráeszmélni Európa.

IllusztrációForrás: AFP/Anadolu Agency/Ales Beno

Sokan fontolgatják, hogyan lehetne őket megregulázni, sokan várják, sikerül-e ezt Magyarországnak megcsinálnia – mondta Kovács István a Stop Soros törvénycsomag kapcsán.

Halász János szerint az április 8-ai választáson a magyarok egyértelműen kinyilvánították, hogy nem akarnak bevándorlóországban élni, ezért az illegális migrációt meg kell állítani, és a törvényeket ehhez kell igazítani.

Az alaptörvény hetedik módosítása és a Stop Soros törvénycsomag egy Magyarország biztonságát garantáló akcióterv két része, amely végre rendet tesz az illegális migráció terén.

Az alaptörvény módosításának célja a kötelező kvóta megakadályozása, idegen népcsoportok betelepítésének megtiltása. A Stop Soros törvénycsomag pedig alaposan körbejárja az illegális migráció szervezését, és büntetendővé teszi annak minden elemét – magyarázta a Fidesz-frakció szóvivője.

Látható, hogy a Soros-szervezetek és az ellenzék tiltakozik, támadja a javaslatokat, mert nem akarja megvédeni az országot, a betelepítés és a bevándorlók oldalán áll – fűzte hozzá Halász János.