Kútba ölte a feleségét, aztán az egészet balesetnek álcázta

2018.06.06. 12:25

Közel két évtized után oldhatnak meg egy gyilkosságot a rendőrök. Egy férfi 1999-ben ölhette meg a feleségét, akkor azonban az egész balesetnek tűnt. Most azonban újabb bizonyítékok kerültek elő, ez alapján már eljárást lehetett indítani a férfi ellen.

A férfi a 90-es években a feleségével és a gyerekeikkel Budakalászon élt. A házasságuk az idők során megromlott, az asszony depresszióba zuhant, inni kezdett. Sokszor veszekedtek, a férfi meg is verte a nőt.

1999-ben a férfi a részeg feleségét a házuk kútjához vezette azzal, hogy mutatni akar valamit. Amikor odaértek, azonnal belelökte.

A nő jó úszó volt, korábban búvárkodott is, ki akart mászni. Azt mondta férjének, hogy húzza ki, mert hívja a rendőröket. A férfit azonban ez nem érdekelte, egész egyszerűen otthagyta a nőt a kút mélyén.

A nő hosszabb időn keresztül a víz felszínén tudta tartani magát, később azonban a hideg vízben elveszítette az erejét, és meghalt.

A férfi másnap reggel értesítette a tűzoltókat azzal, hogy a felesége a kútba fulladt.

Akkor semmi nem utalt gyilkosságra, néhány hónapja azonban olyan bizonyítékok kerültek elő, amelyek alapján a férfi ellen eljárást indítottak.

Most előre kitervelt emberöléssel a vádolják.