Hadházy legújabb magyarázata mandátumügyben: tart az ünnepélyességtől

Választás 2018, LMP , Hadházy Ákos
Vágólapra másolva!
Egyszerűen képtelen leállni az LMP-s politikus, naponta gyártja a képtelen indokokat, miért szegte meg korábbi ígéretét, miszerint nem lesz országgyűlési képviselő, ha a Fidesz nyer a 2018-as választáson. Tegnap az ATV-ben járt, ahol azt mondta, hogy tart a nyitóülések ünnepélyességétől, ezért is maradt távol az Országgyűlés alakuló ülésétől. Hogy védje magát, ismét beráncigálta „nagyon okos", de megalkuvó, egykori párttársát, aki felnyitotta a szemét,  mi történik az országban. Lassan senki nem érti, mit akar mondani Hadházy, és miért vette fel a mandátumát. Valószínűleg ő sem.
Vágólapra másolva!

A mandátumfelvételt megmagyarázó turnéjának legújabb állomásán tegnap a balliberális ATV stúdiójában járt Hadházy Ákos. Többször írtunk róla (itt, itt és itt), hogy az LMP-s politikus gőzerővel igyekszik mosdatni magát azért, mert 2017 elején határozottan kijelentette, a Fidesz győzelme ellenére nem ül be a parlamentbe, aztán valahogy mégis megszegte ígéretét.

Nem tudja abbahagyni a magyarázkodást Hadházy

Lassan tényleg szenzációszámba megy Hadházy kitartása azzal kapcsolatban, ahogy magyarázza, miért alkudott meg a jól fizető parlamenti képviselőséggel. „Amikor azt mondtam, hogy nem megyek el a nyitóülésre, szimbolikus lépésnek szántam” – indít a szimbolikus lépések nagymestere.

– ez meg már a legújabb bombabiztos érv, hogy miért is nem jelent meg az Országgyűlés május 8-i nyitó ülésén. Az ezzel kapcsolatos félelmeit mesterszinten fokozta:

egy picit tartottam attól, hogy ha majd le kell tenni az esküt, akkor majd ott is bizonyos ünnepélyes körülmények lesznek.

Hadházy Ákos, LMP-s politikus kitálalt: tart az ünnepélyességtől, ezért nem vett részt a parlament alakuló ülésén Fotó: Mudra László - Origo

De szerencsére indokolatlan volt a félelme, mert Kövér László, az Országgyűlés elnöke „gondoskodott róla", hogy ne kelljen ÜNNEPÉLYES keretek között letenni az esküjét.

– hálálkodott a fanfároktól, történelmi zászlóktól irtózó Hadházy. Ezután két remekbeszabott, a napokban megfogalmazott mondata került a középpontba:

  • Az ellenzék akkor jár el helyesen, ha gőzerővel azon dolgozik, a következő parlamenti választás ne ilyen körülmények között kerüljön megrendezésre.
  • Hétfőn még arról írt közösségi oldalán, hogy a kormány által diktált feltételek között már nem hisz abban, hogy a választásokon legyőzhető.

Az apróbb ellentmondás még a műsorvezetőnek is feltűnt, szóvá is tette. Hadházy a következőképpen hidalta át a dolgot:

– majd ismét behozta a rejtélyes, „nagyon okos”, de megalkuvó egykori párttársát, aki gondolkodásra késztette. Hogy ez „butaságokat" beszélő ismerőse tényleg létezik, vagy nem, ezt valószínűleg csak az LMP-s politikus tudja. Mindenesetre egy egész megmagyarázó turnét épített fel a személyére.

Hadházy a pártját is megzsarolta?

A beszélgetés másik érdekes része az volt, amikor az LMP-s politikus arról beszélt, miért tiltották el két évre minden párttisztségtől. Szerinte tévhit csupán, hogy a titkos ellenzéki egyeztetések miatt büntették volna csak meg, és hogy a valódi ürügy ennél kacifántosabb és „szomorúbb. A döntés valódi indokát nem volt hajlandó elárulni, mert

– tette hozzá a pártvezetés engedélye nélkül, titkos ellenzéki egyeztetésekre eljáró, verekedésbe keveredő politikus. Úgy látja, hogy a pártjához nem lenne lojális, ha ezt megosztaná a nyilvánossággal, „annyira ciki" ez a határozat. Meddig lojális a pártjához? – érkezett a kérdés Hadházynak.

Remélem, hogy nem jutunk el addig a pontig, amikor ezt nyilvánosságra kell hozni.

– válaszolt meglehetősen zsarolásszagúan az LMP-s politikus.