Mindenkit hibáztat a gyerekgyilkos apuka

2018.06.07. 11:54

Az ügyeletes orvost, a mentőket, a kórházi dolgozókat és a szomszédját is hibáztatja az az apa, akinek 2013-ban halt meg a csecsemője. A tárgyaláson nekiesett az egyik tanúnak is - írja a Bors.

A vád szerint a hathetes kisfiú azért kapott agyvérzést, mert nem kapta meg a kötelező K-vitamint, és nem vitték orvoshoz időben.

A kisfiú apját gyilkossággal vádolják, de a szülők szerint az orvosok hibáztak- írja a Bors.

A tegnapi tárgyaláson a tanúk meghallgatásával próbálták meg kideríteni, hogy mi történt 2013. január 1-jén. A csecsemő rosszul lett, sírt, majd többször is hányt. Azon a napon az anya a gyerekkel a szomszédnál volt, mert náluk elromlott a fűtés, a férfi éppen azt szerelte. A szomszéd orvost akart hívni a gyerekhez, de az anyja ezt nem engedte az apja beleegyezése nélkül.

A csecsemő estére sem lett jobban, ezért az anya sírva hívta fel az apát, hogy menjen oda. Amikor a férfi megérkezett, próbált vizet itatni a gyerekkel, majd fél óra múlva beleegyezett, hogy orvost hívjanak. A tanúk szerint kiabált a mentősökkel és a kórházban is, hogy miért szurkálják a gyereket. A kisfiú egy héttel később meghalt a kórházban.

A férfi és a felesége is indulatosan viselkedett a tárgyaláson, minden tanúhoz volt személyes megjegyzésük.

Higgyék el, nem láttam, hogy a gyerek ki volt száradva. Sajnos nem látok bele a gyerek testnedveibe. A doktornő nem tudta bekötni az infúziót, addig a gyerek nem jutott folyadékhoz- mondta az apa a tárgyaláson.

A bíróság beidézte a szomszédjukat is, aki elmondta, hogy amikor a férfi megérkezett a síró gyerekhez, úgy ítélte meg, hogy nincs komoly baja. Megkínálták vacsorával, és a férfi nyugodtan meg is ette a levest. A férfi a tárgyaláson nekiesett a tanúnak, mert szerinte rátukmálták a levest.