Óriási a káosz a Liszt Ferenc reptéren a Wizz Air újítása miatt

reptérzárlat, Ferihegy, Liszt Ferenc repülőtér, Debrecenben szállt le a Wizz Air egyik járata
Vágólapra másolva!
Elsőként az Utazómajom írta meg, hogy hatalmas felfordulás és káosz alakult ki a Liszt Ferenc repülőtéren a Wizz Air check-in pult előtt. A problémát egy pár nappal ezelőtt kiküldött levél okozta.
Vágólapra másolva!

Wizz Air pár napja úgy döntött, hogy

sorsolást tart utasai között, és a „szerencséseknek” a check-in pultnál kell feladniuk a kézipoggyászukat.

A gondot az okozta, hogy csütörtök reggel hat és hét óra között több mint 10 Wizz Air-járat indul a Liszt Ferenc reptérről.

Illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Pár napja a kisorsolt utasok kaptak egy levelet a légitársaságtól, melyben az állt, mivel az utastérben korlátozott számú utas és poggyász fér el, kénytelenek néhány kézipoggyászt a csomagtérbe szállítani.

Véletlenszerűen fogják kiválasztani azokat az utasokat, akiknek fel kell adniuk a kézipoggyászukat a csomagtérbe - ezért nem számítanak fel külön díjat.

Ezeknél az utasoknál kikapcsolták az internetes utasfelvétel lehetőségét is. Fontos, személyes tárgyaikat egy 40x30x18 cm-es táskában magukkal vihetik a fedélzetre. Szintén ingyen.

A megálmodott újításnak jó oldalai is vannak, hiszen a kisorsoltak a feladott poggyászban feladhatnak olyan dolgokat is, amiket kézipoggyászként nem vihetnének magukkal, ráadásul apróbb tárgyak, személyes iratok náluk lehetnek a fedélzeten. De a valóságban ez szinte rémálommá változott a rengeteg ember miatt, akik egyszerre akarták feladni a csomagjaikat.

Különösen azoknak jelenthetett ez problémát, akik átszállásnál nem számoltak ezzel a nehézséggel, vagy egyszerűen nem akarják feladni laptopjukat, egyéb értékes dolgaikat.