Toroczkai Vona miniszoknyás kíséretéről írt

2018.06.08. 15:33

Toroczkai László – közösségi oldalán – reagált arra, hogy a Jobbik kizárta. Szerinte egyszerűen egy koncepciós ítélet született, amit korábban egy interjúban már kihirdetett Gyöngyösi Márton. Úgy látja, az egész akció mögött Vona Gábor áll, ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni. 

Toroczkai László – közösségi oldalán – reagált arra, hogy a Jobbik kizárta. Szerinte egyszerűen egy koncepciós ítélet született, amit korábban egy interjúban már kihirdetett Gyöngyösi Márton, jól mutatva hogyan is működik egy ideje ez a párt. A Szabó Gábor pártigazgató édesapjával és Vona Gábor testőrével felálló, vélhetően nagyon független etikai bizottság kizárt a Jobbikból.

Szerinte nem ő akarta a platformalapítással a pártot szétszakítani, de a Dúró Dóra és ellene indított hadjárat végül valóban kettészakítja a Jobbikot.

Azt is írják mindenféle konkrét bizonyíték nélkül, hogy én az elnökségi ülésekről már korábban a médiának szivárogtattam, eközben tény, hogy a Magyar Idők hamarabb tudta az alapszabály-módosító közgyűlésünk helyszínét, mint én alelnökként, de számos ehhez hasonló példát említhetnék.

Pillangóból lett hernyó

A Jobbik ezernyi lyukon keresztül szivárog már régóta – tette hozzá, jelezve hogy a szivárogtatás is nagy baj, de még nagyobb a tagság átverése, a titkos együttműködések a hazaárulókkal, a belülről irányított lejárató kampányok a nem eléggé bólogató jobbikosok ellen, a pénzen vett lojalitás, a zsarolások, az antidemokratikus működés, az a mocskos munka, amellyel az alulról építkező őszinte mozgalomból egy elvtelen, hazug bizniszpártot csináltak. Ez egy fordított átalakulás volt, a Jobbik esetében a pillangóból lett hernyó - írta Toroczkai. 

Toroczkai László Vona Gábor miniszoknyás kíséretéről írtFotó: Polyák Attila - Origo

Toroczkai szerint őket azért kellett kiszorítani, végül kizárni, mert ezt akadályozták. Gátjai lehettek volna az egész átalakulást levezénylő, Sneider Tamás elnökségét is kitaláló Vona Gábor visszatérésének.

Vona Gábor ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni. Az ítélet koncepciós, de jogerős. Nem vagyok jobbikos többé.

Az a bajtársi közösség azonban megmarad, amely lassan két évtizede formálódik, sőt tovább fog növekedni, újabb és újabb csatlakozókkal, de már nem a Jobbikon belül, és még csak nem is a Jobbik körül. Június 23-án a közösség fogja megmutatni az irányt - zárul Toroczkai bejegyzése. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK