Illegális bevándorlás: Magyarország nem változtat az álláspontján

Horizontal
Bosnian police officers check a bus carrying Asian migrans, before logging their arrival at the makeshift migrant center, in the North-Western Bosnian town of Bihac, on June 1, 2018. Bosnia, one of Europe's poorest countries, is so ill-equipped to cope with a surging influx of refugees that aid workers here fear the tiny nation could be on the brink of a humanitarian crisis. / AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
Vágólapra másolva!
Puskás Imre, a Fidesz szóvivője beszélt a Heti TV Pirkadat című műsorában a biztonságról, a nemzetállami létről, Magyarország álláspontjának a képviseletéről az Európai Unióban, de szóba került még a magyar ellenzék véleménye is.
Vágólapra másolva!

Puskás Imre szerint a biztonság a legfontosabb, igaz az is, hogy mindeközben a világ összes közszereplője képes megfogalmazni, hogy szerinte mi a biztonság, vannak olyanok, akik számára belefér a biztonság fogalmába, hogy a migrációt alapvető emberi jognak gondolja. A magyar kormány ezzel szemben azt mondja,

a migráció az nem egy lehetőség, hanem egy óriási biztonsági kockázat.

Mindezek mellett azzal sem ért egyet a kormányzat, hogy a multikulturalizmus egy olyan érték, amely felülmúlná azt a kategóriát, amelyik a nemzetállamok fogalmát jelenti.

A szóvivő hozzátette, természetesen a nemzetállamokban is megvannak azok a vonások, amelyek a multikulturalizmus fogalmával írhatók le, de az a típusú értelmezés, amely Nyugat-Európa több nagyvárosában nyilvánul meg, amely a párhuzamos társadalmak kategóriájával is leírhatók, hiszen vannak olyan városrészek ezekben a településekben, amelyek már külön részként működnek, ahol a jogkövetés sem valósul meg, ez nem a jövő útja a magyar álláspont szerint. Ez már nem szolgálja sem a biztonságot, sem pedig a komfortosságot.

Puskás Imre leszögezte, ezért is fontos, hogy az ország legfontosabb jogszabálya, az Alaptörvény rögzítse,

ezen az álláspontján pedig semmilyen nyomás gyakorlására sem hajlandó változtatni. Arra a kérdésre, hogy kik akarnak nyomást gyakorolni, a szóvivő azt mondta, látszik, hogy az Európai Unió intézményein keresztül, akár az ENSZ-ben folyó migrációs vitát is nézve, többen is igyekeznek nyomást helyezni a magyar kormányra.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.