Ma döntenek a Magyarországon kóborló medve sorsáról

2018.06.11. 14:02

Egy húsz fős bizottság dönt ma a Magyarországon kóborló medve sorsáról. Az állatot Sándorfalva határában altatólövedékkel lőtték ki, most a Szegedi Vadasparkban várja az ítéletet. 

Rácsok mögött várja a fél Magyarországot bebarangoló medve, hogy döntsenek a sorsáról. Egy húsz fős bizottság dönti el hétfőn, hol folytathatja tovább az állat az életét. A bizottságban ott lesz minden érintett szerv képviselője, köztük a nemzeti parkoké is.

A medvét Robinak keresztelték el, a neme még mindig nem derült ki, de a Szegedi Vadaspark igazgatója, Veprik Róbert sejtése szerint nőstény. Korábban megírtuk, hogy a medve május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár térségében figyelték meg. Miután Tömörkénynél és Dóc közelében is látták, végül a Csongrád megyében fogták be.

Az állatot Sándorfalva határában altatólövedékkel lőtték ki, erre azért volt szükség, mert lakott terület felé vette az irányt.  

A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítő helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglőtt, majd befogott medveForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A medvét Veprik Róbert találta el a combján, ezután még ötven métert kóborolt az erdőben, majd összeesett. Egy Fanny nevű német vizsla találta meg, és amikor a keresőcsapat az alvó állat közelébe ért, nem akartak hinni a fülüknek, a medve úgy horkolt mint a mesékben - írta a Ripost.

Jól érzi magát nálunk. Már az is kiderült, hogy mi a kedvenc étele, az almát nagyon szereti. A nemét még nem derítettük ki, de én biztos vagyok benne, hogy nőstény állattal van dolgunk - mondta Veprik Róbert.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK