Lebukott Botka László: Szegeden már készülnek a migránsok betelepítésére

2018.06.11. 12:54

Az ellenzék szemmel láthatóan nem bír lekattanni a migránsok betelepítésének az ügyéről. Egy hivatalos levél alapján úgy tűnik, hogy a témában korábban is össze-vissza beszélő Botka László által vezetett Szeged városa készül a migránsok befogadására, a helyiek véleményével és a biztonsági kockázatokkal mit sem törődve.

Az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodája által a város óvodáit irányító igazgatóságnak küldött és egy olvasó által a PestiSrácok birtokába került levél arról szól, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a Soros-féle Menedék Egyesület közreműködésével tart érzékenyítő tréninget helyi óvónők számára.

A Migráns gyerekek az óvodában – Interkulturális kompetenciafejlesztés megnevezés már önmagában árulkodó, és egyértelműen arra utal, hogy bevándorló gyerekek befogadására, elhelyezésére készülhet az önkormányzat.A szegedi polgármesteri hivatal irodavezetője által „jógyakorlatnak” nevezett, június 11-12. és szeptember 20-21. között tartandó tréning ráadásul a levél tanúsága szerint egy projekt következő fontos eleme.

Migránsérzékenyítéssel jóemberkedik a szegedi önkormányzat, bevándorló gyerekek kezelésére érzékenyítik az óvónőketForrás: PestiSrácok

Az MSZP-s Botka László és a baloldali politikusok migrációval kapcsolatos korábbi megnyilvánulásait látva égető a kérdés: mik lehetnek a projekt előző és következő elemei?

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként megbukott Botka László már a migránsválság hazai mélypontján, 2015-ben azt nyilatkozta, hogy az országon átgázoló, több százezres tömeg Szegeden felbukkant része egyáltalán nem zavarta a helyi lakosokat.

Erről „természetesen” nem kérdezte meg a szegedieket, és a biztonsági kockázatokról is „elfelejtette” értesíteni a város lakóit. 

Botka LászlóForrás: MTI/Mohai Balázs

A bevándorlás melletti rokonszenve Botkának később sem múlt el, több gyanús eset kapcsolódott ehhez.

Ugyan a szegedi polgármester és az állítólagos küldő is tagadta annak a levélnek a hitelességét, amely szerint sok ezer menekült befogadására készül a még szocialista fellegvárnak számító dél-alföldi nagyváros.

Tavaly ősszel aztán újabb ügy borzolta a kedélyeket, amikor a bevándorlást nyíltan támogató, Soros-hálózat által pénzelt MigSzol ingyenesen megkapta használatra egy megszüntetett szegedi iskola épületét, hogy ott raktározza a migránsoknak a pályaudvar melletti fabódéban osztogatott adományokat.

A dolog pikantériája, hogy a képviselőtestületet megkerülve, önkényesen adták ingyenes használatba a migránspárti szervezetnek a városi tulajdonú épületet, miközben korábban az ugyanoda egyházi iskolát álmodó Boldogasszony Iskolanővérek női szerzetesrendnek csak több millió forintért adták volna bérbe, amit nyilvánvalóan nem tudtak kifizetni.