Hét évet kapott a csecsemőgyilkos apa

Vágólapra másolva!
Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és halált okozó testi sértés miatt hét évre ítélte a recski csecsemőgyilkost az Egri Törvényszék.
Vágólapra másolva!

A csecsemőt 2016 nyarán vitték be a recski orvosi ügyeletre. A gyerek feje sérült meg, alig kapott levegőt, szülei orvosi segítséget kértek. A csecsemő életét nem lehetett megmenteni. A rendelőből hívták a rendőröket, mert

az orvosok arra gyanakodtak, hogy megölték.

A szülőket őrizetbe vették és kihallgatták. A két gyanúsított előzetes letartóztatásba került.

A kutyára fogták?

A Heol.hu azt írta, a csecsemőt már holtan vitték be szülei az orvosi ügyeletre, és arra hivatkoztak, hogy

a gyereket a kutyájuk lökte ki a babakocsiból,

ez okozta a fejsérülését. Ez ellentmondott a rendőrségi tájékoztatásnak, amely szerint a gyerek még élt, amikor orvoshoz vitték. Azóta kiderült, mi történt pontosan. Ahogy az is, hogy

a kisfiú nővérét is többször vitték kórházba amiatt, mert az apja rátámadt.

Apa dühös lett

A fiatal pár közösen nevelte a kapcsolatukból 2014 decemberében egészségesen született kislányt. A gyerek apja ebben az időszakban

ingerlékeny, lobbanékony volt,

a kislány gyakori sírásait nehezen tudta elviselni.

A gyereket először 2015. márciusában, majd május végén is kórházba vitték

miatt. Sikerült az állapotát stabilizálni, ezért haza engedték. Amikor június 12-én a 19 éves nő átment a szüleihez, és a gyerek felsírt, az apja felemelte, mert állítólag meg akarta nyugtatni. A kicsi feje valamibe "közepes erővel" beleütődött - olvasható az Egri Törvényszék Origónak küldött közleményében.

A kislányt 2015. június 14-én az intenzív osztályra vitte a mentő.

- írták.

A gyámhatóság úgy döntött, a gyerek nem maradhat a párral. Először hivatásos nevelőszülőknél, majd a nagymamájánál helyezték el.

Még egy gyerekük született

Az akkor 21 éves férfinak és 19 éves nőnek 2016 márciusában újabb gyereke született. Egy egészséges kisfiú. 2016. június 1-én mindhárman egy ágyban, egymás mellett aludtak. A férfi középen, a kisfia mellette feküdt. Éjjel a gyermek felsírt, amelyre csak a férfi ébredt fel, tápszert készített a kisfiának. A gyerek nem evett, és a sírást sem hagyta abba. A férfi megpróbálta megnyugtatni a fiát, de hiába. Ekkor vesztette el a türelmét.

A férfi erősen megrázta a kisfiát. A gyermek feje a szoba egyik berendezési tárgyához ütődött.

Ezután a férfi a halkan sírdogáló gyermeket elaltatta, és ő is lefeküdt aludni. Hajnali három óra körül rájöttek, hogy a gyerek rosszul van, ezért a pár 4 órakor az orvosi ügyeletre indult, ahol megállapították, hogy meghalt.

Hét év egy kisbaba életéért

2018. Június 11-én gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és halált okozó testi sértés miatt állt bíróság elé a kislány apja.

Hét évre ítélte a recski csecsemőgyilkost az Egri Törvényszék.

Nyolc évre a közügyektől is eltiltotta. Az ítélet nem jogerős. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. A férfi előzetes letartóztatásban marad.