Nem normális, ha valakik az aluljárókban élnek

2018.06.13. 10:18

A hajléktalanoknak nem kellene az utcán élniük, hiszen megfelelő kapacitással állnak rendelkezésre nappali és éjjeli szállások - mondta Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy a kormánypárt azt kéri a kormánytól: a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás.

Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő szerint nem nevezhető normális helyzetnek, ha valakik közterületen padokat foglalnak el vagy aluljárókban elkerített részeken élik az életüket. A képviselő arról beszélt, hogy kéri a Fidesz a kormánytól: a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás. 

Bajkai István szerint nem normális helyzet, ha valakik közterületen padokat foglalnak el, aluljárókban élnekForrás: MTI/Balogh Zoltán

Bajkai István hozzátette, a hajléktalanoknak nem kellene az utcán élniük, hiszen megfelelő kapacitással állnak rendelkezésre nappali és éjjeli szállások. „Megjegyzem, az ő emberi méltóságukat is sérti, ahogy ők élnek" - mondta a képviselő, hozzátéve, hogy valószínűleg sokan azért nem használják a szálláshelyeket, mert nem szeretnének szabályok között élni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK