Hatalmas károkat okozott a vihar, és még nincs vége a viharos időjárásnak

2018.06.13. 16:46

A katasztrófavédelem szerint kedd éjféltől szerda délutánig 5000 esetben kellett a tűzoltóknak segíteniük a vihar okozta károk miatt. A viharkárok felszámolása még nem ért véget, szerda délutántól, illetve estétről ráadásul újabb zivatarok várhatók. 

Az éjszakai vihar a legtöbb kárt Pest, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében okozta. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, de még mindig érkeznek újabb bejelentések házakra, utakra dőlt fákról, vagy esővízzel telt pincékről.

Ócsán, a Kiss János utcában például két fenyőfa dőlt ki, az egyik a garázsra, a másik a szomszéd házra. Békéscsabán, több helyen is villanyvezetékre dőlt egy vihar által kicsavart fa.

Az éjszakai viharban megrongálódott elektromos távvezeték Kecskemét-Borbás külterületénForrás: MTI/Ujvári Sándor

Bár a szolgáltatók munkatársai is folyamatosan dolgoznak, több településen, összesen 3500 fogyasztónál még mindig nincs áram.

Este Győrre és környékére csapott le a vihar

Pincéket, utcákat öntött el és fákat döntött ki a Győrre, Ikrényre és Rábapatonára lecsapó kora esti vihar és az azzal járó nagy mennyiségű eső. Győrben a Malom úton például az alagsorba beömlő esővíz még az ott parkoló autót is ellepte.

A Liget utcában egy családi házban kialakított raktárt öntött el a víz. Sok utcában leállt a közlekedés a felgyülemlett esővíz miatt, több helyen fák dőltek épületekre és utakra. A megyei katasztrófavédelem folyamatosan fogadja a hívásokat, a tűzoltók pedig dolgoznak a károk felszámolásán.

Friss: Szerda estére mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás azokban a térségekben, ahol az előző éjszakai vihar üzemzavart okozott - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Kétszázötven ember 100 szerelőkocsival, 60 munkagéppel dolgozott azon, hogy kijavítsák a vihar okozta hálózati károk többségét. A cég több száz munkatársa már szerdára virradó éjszaka nekilátott, hogy mielőbb felszámolja a tömeges üzemzavart, ennek köszönhetően késő délutánra az áramszolgáltatásból kiesett ügyfelek száma százezerről egy-két ezerre csökkent - közölte a Nemzeti Közművek.

Csütörtökön a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hibák javításával folytatódik a munka.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK