Fegyveres rablók támadtak a Viszkisre

2018.06.13. 15:42

Ketten támadták rá Ambrus Attilára egy Andrássy úti ékszerüzletben egy reklámforgatáson - írja a Bors.

Ambrus Attila, a Viszkis először került olyan helyzetbe, hogy ő volt az áldozat.

Egy ékszerboltban fogtak rá fegyvert egy biztonsági cég reklámforgatásán.

A Viszkis egy dán biztonságtechnikai cég arca és szakértője lett, ennek köszönhetően átélhette, hogy mit éreztek azok az emberek, akiket ő rabolt ki korábban.Azt a félelmet kellett mutatni az arcán, amit korábban ő látott a banki dolgozókon.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Kicsit furcsa volt, hogy pont engem kértek fel, és először nem is értettem, mi az én dolgom ebben a történetben. A filmben ékszerbolti eladót játszom, és egy rabló egyszer csak bejön hozzám, majd fegyvert fog rám. Miközben farkasszemet nézünk, én felteszem neki a kérdést, hogy »Pont hozzám jöttél?«, majd megnyomom a riasztót, ami után óriási köd lesz, és a rabló zsákmány nélkül elmenekül- mondta a Viszkis a Borsnak.

A dán cég korábban is dolgozott már volt bűnözővel, tehát nem Ambrus Attila az első. Úgy gondolják, hogy a Viszkis segítheti a vállalkozást.

Bizarr élmény, és elsősorban itt az volt a fontos, hogy reagál egy adott ember ilyen helyzetben. Ugyan csak egy szerepjáték volt, de ha valakire ráfognak egy fegyvert, az még „játékból” sem túl jó érzés- mesélte Ambrus Attila a lapnak.

Belai Pál, a biztonságtechnikai cég képviseletében elárulta, miért pont a Viszkist választották.

Olyan személyre gondoltunk, aki ebben a »szakmában« tett már le valamit az asztalra, és hitelesen be tudná mutatni, hogy jónak vagy rossznak találja-e a ködvédelmi rendszert és hogy az segítség lehet-e egy támadás esetén. Hitelessége mellett népszerű is, ezért választottuk őt. Egyébként szerinte, ha az ő idejében lett volna ilyen rendszer, meggondolta volna, hogy megpróbálkozik-e a rablással- mondta a lapnak a szakértő.