Nem adtak gyógyszert a gyereküknek, súlyos tüdőgyulladást kapott

Vágólapra másolva!
Bíróságon kell felelniük a sárvári szülőknek, akik nem váltották ki a gyógyszert beteg gyereküknek.  Annyira rosszul volt, hogy belázasodott, és szűnni nem akaró fejfájásra panaszkodott. Akkor sem vitték el a háziorvoshoz, amikor a gyerek az asztalra borulva feküdt a fájdalomtól - írja a Nyugat.hu.
Vágólapra másolva!

Az akkor nyolcéves gyerek tavaly januárban betegedett meg. Napokig csúnyán köhögött, majd amikor be is lázasodott, hazaküldték az iskolából. Az anyja másnap elvitte őt a háziorvoshoz, azonban az élettársa egyetértésével a felírt antibiotikumot nem váltotta ki, és a gyerek lázát sem csillapította, sőt a következő napon ismét elküldte az iskolába.

A gyerek az iskolában rosszul lett, lázasan az asztalra borulva feküdt, és fejfájásra panaszkodott, ezért felhívták az anyját.

A szülők továbbra sem váltották ki a gyógyszert, és három nap múlva ismét elküldték a gyereket az iskolába. Ekkor már nagyon rosszul volt:

remegett, lázas volt, rázta a hideg, és fájtak a végtagjai.

Az iskolai védőnő felkereste a családot, és elmondta, minél előbb ki kell váltaniuk a felírt gyógyszer, valamint csillapítani kell a gyerek lázát.

A szülők

továbbra sem vitték el a gyereket a háziorvoshoz,

ezért a lakásukban kereste fel őket. A vádlottak a gyógyszert még ekkor sem váltották ki, és lázcsillapítót sem tudtak bemutatni, ezért a háziorvos mentőt hívott.

A kórházban megállapították, hogy a gyerek tüdőgyulladást kapott, ami miatt

két hétig kellett a kórházban maradnia.

A sárvári szülők, így az apával szemben letöltendő börtönbüntetést, az anyával szemben pedig felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte a Sárvári Járási és Nyomozó Ügyészség.