„Csak a kitartóak bírták szusszal”- többek között így értékelték a Metropolitan Egyetem korábbi hallgatói Tordait.

Tordai Bence 2007 és 2016 között kutatásmódszertant és társadalomtörténetet tanított a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán, a mai Metropolitan Egyetemen. 2013 és 2016 között diákjai a Mark my Professor oldalán monotonnak, érthetetlennek, előadásmódját pedig egyenesen borzalmasnak találták. Egy értékelő azt írja:

A hallgatóság az elején aktív volt, a végére szinte elfogytunk, csak a kitartóak bírták szusszal, nem túl izgi.

Egy másik hallgató kommentje pedig a következő:

„Az előadásmódja borzasztó, rengeteg idegen szót használ, nagyon monoton. A vizsgakövetelményeket (esszétémák) az első vizsga előtt 3-4 nappal tette közzé. Viszont a vizsgán elnéző és elég ritkán buktat, kriminálisan lassan javít."

Tordai BenceForrás: MTI/Mohai Balázs

Volt olyan is, aki egyszerűen csak „felejthető figuraként” említi. A szavazó diákok 2,76-os átlagot adtak Tordainak, aki az előadásmódjára kapta a legkritikusabb értékelést, mindösszesen 2,3 pontot. 

Tordai Bence alacsony pontszámot elért eredménye azért is különös, mert a képviselő korábban facebook oldalán épp arról írt, hogy olyan iskolát kell létrehozni, ami a diákokért van, és ahonnan érvényes tudással és jól hasznosítható készségekkel jönnek ki a fiatalok. 

Tordai Bence azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy – a teremben egyébként nem tartózkodó – miniszterelnökhöz tegezve beszélt, majd az Echo TV-ben az öltönyös, negyvenes, úriemberként viselkedő, magázódó műsorvezetőt, Velkovics Vilmost letegezte.