Medve kóborolt Miskolcon - videó!

2018.06.17. 11:24

Egy medve sétált Miskolcon vasárnap hajnalban. A szakemberek azt kérik, ha valaki medvét lát a Sajó mentén, értesítse a természetvédelmi őröket. 

Vasárnap hajnalban Miskolcon készült egy telefonos felvétel, amelyen jól láthatóan egy medve sétál a négysávos úton. (A felvételen káromkodások hallhatóak.)

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai folyamatosan figyelik a Sajó mentét, és arra kérik a lakosságot, hogy aki medvét lát, azonnal jelezze a természetvédelmi őrszolgálat +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámán.

A Miskolc környékén látott állat feltehetően nem az a medve, amit néhány nappal korábban elengedtek, ugyanis a természetvédelmi őrök Szirmabesenyő határában több helyen látták kis bocsát is.

Tegnap Sajókeresztúr főterére tévedt egy medve, majd Szirmabesenyő felé indult el. Akkor a nemzeti park igazgatósága a helyi polgárőrséggel és a rendőrséggel közösen vonult fel a Szirmabesenyő és Sajókeresztúr közötti területre.

Szombat délután a szakemberek a Miskolci Állatkert munkatársaival közösen próbálták befogni a medvét. A közösségi médiában több helyen megjelentekkel ellentétben nem üldözték, nem akarták kilőni, csak a medve és a lakosság biztonsága a cél"

- közölte a nemzeti park igazgatósága.