Kimenőt kapott a börtönből, így volt lehetősége ölni

2018.06.17. 13:41

Szökött rabot keresett a rendőrség vasárnap délelőtt. Egy 29 éves nagyecsedi férfi azért kapott kimenőt a börtönből, hogy meglátogathassa súlyos beteg apját. A kórházból viszont nem a börtönbe ment vissza, hanem meglátogatta barátnőjét. A találkozásból viszont tragédia lett, miután - valószínűleg féltékenységből - meggyilkolta fiatal nőt. 

Nagyecsed külterületén találták meg holtan a fiatal nőt. Élettársa után hajtóvadászatot indított a rendőrség tegnap, aki csalás miatt töltötte büntetését az állampusztai börtönben.

Sanyi mintarabként viselkedett a börtönben, a magatartásával soha nem volt gond, emiatt, illetve a csalás miatt kiszabott rövid, 2 éves ítéletének köszönhetően kapott lehetőséget arra, hogy külső munkahelyen, az intézet lovászatában dolgozhasson. A munkáját is mindig elvégezte rendben"

– mondta el a Blikknek  a férfi egykori rabtársa.

Forrás: Police.hu

Amikor kiderült, hogy apja halálos beteg, a férfi teljesen összetört. Úgy tudni, kérelemmel élt a börtön parancsnoka felé, hogy meglátogathassa apját és elbúcsúzhasson tőle.

Általánosságban elmondható, hogy a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka engedélyezheti, hogy a fogvatartott meglátogassa az orvos által igazoltan súlyos beteg közeli hozzátartozóját, valamint hogy részt vegyen közeli hozzátartozója temetésén. A kérelem elbírálásában kiemelt súllyal bír, hogy a fogvatartott milyen biztonsági kockázati besorolást kapott: ez magas, közepes vagy alacsony szintű lehet. Alacsony szintű a biztonsági kockázata annak az elítéltnek, aki a bv. intézet rendjét várhatóan betartja, szökésétől vagy más bűncselekmény elkövetésétől nem kell tartani"

–  nyilatkozta a BvOP kommunikációs főosztály vezetője, Makula György bv. alezredes, aki azt is hozzátette, hogy minden esetben egy nagyon komoly elemző munka előzi meg az ilyen engedélyek kiadását.

Csak azok a rabok kaphatnak kimenőt, akiknek a viselkedése kifogástalan, betartják a börtön házirendjét, és az orvos is igazolja, hogy a hozzátartozója súlyos beteg. 

Ez mind igaz volt Z. Sándorra, ezért megkapta az engedélyt, és meg is látogatta a kórházban fekvő apját. Amikor azonban a kimenő letelt, nem ment vissza Állampusztára. A kórházból valószínűleg egyenesen az élettársához ment. Úgy tudni, hogy rossz hírt kapott a lányról, féltékeny lett, és ezért gyilkolhatta meg a fiatal nőt. 

A gyilkos egykori cellatársa elárulta, hogy a lány rendszeresen látogatta a börtönben a férfit. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK