Tóth Bertalan lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:42

Tisztújító kongresszust tartott ma az MSZP, az elnöki tisztségre végül ketten, Mesterházy Attila korábbi pártelnök és Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető pályáztak. Kunhalmi Ágnes néhány napja, Szanyi Tibor és Bródy Gábor még hétfőn léptek vissza a jelöltségtől. A küldöttek ma végül Tóthot választották meg, a hírek szerint nem túl nagy előnnyel. Mesterházy a Facebookon gratulált.

Galló Béla politológus a szocialista párt tisztújítása kapcsán az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel azt mondta, az ország szempontjából mindegy, hogy ki az MSZP elnöke. A párt kaotikus helyzetéről itt írtunk. A baloldalon fordulatra lenne szükség a nemzeti érzékenységű szociáldemokrácia irányába, ám ehelyett továbbra is a liberális befolyásoltság érvényesül, és ha Tóth Bertalant választják, ez marad továbbra is, ezt mondta még a szavazás előtt Galló.

Tóth Bertalan, az MSZP új elnökeForrás: MTI/Kovács Attila

Tóth Bertalant a régiek támogatják, politikusként nem sok vizet zavar, megmondják neki "merre az előre". Ez a tisztújítás a régiek bosszúja lehet Mesterházy Attila évekkel ezelőtti fiatalításáért - vélekedett Galló Béla.