Helyes, és az a minimum, hogy a migrációt segítő szervezetek bevándorlási különadót fizessenek - közölte Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője.

A KDNP-s politikus a pénzügyi tárca 25 százalékos bevándorlási különadóra vonatkozó javaslatára reagált a kormánypártok nevében.

Véleménye alapján a magyar emberek április 8-án egyértelműen döntöttek arról, hogy nem akarnak bevándorlóországban élni.

Hollik IstvánForrás: MTI/Soós Lajos

Éppen ezért a kormánypártoknak mindent meg kell tenniük azért, hogy akaratuknak érvényt szerezzenek, és Magyarország biztonságát megőrizzék.

Álláspontja szerint: ezt a célt szolgálta a déli határzár, illetve jogi határzár, és ezt fogja az alaptörvény módosítása, valamint a Stop Soros törvény. Megerősítette, hogy utóbbi kettőről az Országgyűlés szerdán szavaz majd.

Hollik azt mondta, úgy gondolják, szükség van pénzügyi és adóügyi eszközökre.

Már csak azért is, mert a Soros-szervezetek irgalmatlan pénzeket költenek el arra, hogy a bevándorlást, illegális migrációt támogassák, és bevándorlókkal árasszák el Európát.

Összegzése szerint éppen ezért helyes, ha azok a szervezetek, amelyek a bevándorlást segítik bevándorlási különadó formájában hozzájárulnak a költségekhez.

Magyarország biztonságának megőrzésére a magyar kormánynak a magyar emberek adóforintjaiból nagyon sok pénzt kell költenie - tette hozzá a politikus, aki jelezte, hogy a Fidesz és a KDNP is támogatja majd a javaslatot.

Hollik István az adójogi változásokra vonatkozó kérdésre azt mondta: a költségvetésnek négy célt kell szolgálnia. Meg kell őriznie azt a biztonságot, amit Magyarország magáénak tudhatott, segítenie kell azt a gazdasági növekedést, ami azt eredményezi, hogy a magyar emberek tudnak egyet lépni előre.