Kiemelt feladat a magyar légierő fejlesztése

A műszaki személyet grippenek és kerékpárok között figyeli a felszáló vadászgépet. Kecskeméten mutatták be a Magyar Honvédség légi utántöltő képességét, a Gripen vadászrepülőgépek légi utántöltésének begyakorlását, és a felkészülést a Baltic Air Policing
A műszaki személyzet grippenek és kerékpárok között figyeli a felszáló vadászgépet. Kecskeméten mutatták be a Magyar Honvédség légi utántöltő képességét, a Gripen vadászrepülőgépek légi utántöltésének begyakorlását, és a felkészülést a Baltic Air Policing nemzetközi szerepvállalásra http://www.origo.hu/itthon/20150626-gripen-szolnok-jak-52-hende-csaba-baleset.html
Vágólapra másolva!
A jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslat azt üzeni, a kormány fontosnak tartja Magyarország, a magyar emberek biztonságát - állítja Benkő Tibor honvédelmi miniszter.
Vágólapra másolva!

Benkő Tibor az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta, hogy a jövőre rendelkezésre álló

86 milliárd forintos többletforrás

lehetőséget biztosít arra, hogy erős Magyar Honvédséget hozzanak létre.

Az 513 milliárd forintos honvédelmi költségvetés 40 százalékát személyi kiadásokra és a lakhatás segítésére fordítják, valamint jövőre is biztosítják a katonák 5 százalékos illetményfejlesztését.

Gripen vadászrepülőgépek Kecskeméten Forrás: Polyak Attila

A kiadások 30 százaléka üzemeltetésre, fenntartásra, további 30 százaléka pedig fejlesztésre megy el. Utóbbi keretből

a légierő és a szárazföldi erők komoly fejlesztését tervezik,

de kiemelt feladat a kibervédelmi képesség kialakítása is.

Benkő Tibor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy a jövő évi költségvetés fedezet arra,

hogy a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési tervben meghatározott feladatokat végrehajtsák.

Ennek keretében a honvédség minden erejét fejlesztik, de kiemelt feladat a légierő fejlesztése. Szükség van repülőgépekre, köztük szállító, harci és kiképző gépekre, és a következő lépés a helikopterfejlesztés. Ez ügyben készülnek a tenderek kiírására.