Kirobbant a belháború az MSZP-ben is, esik szét az ellenzék

2018.06.19. 11:47

Láttam a fotót, és nagyon bízom benne, hogy félrenyomta a telefonját - így reagált Tóth Bertalan, az MSZP frissen megválasztott elnöke arra, hogy Mesterházy Attila meglehetősen sértő képet posztolt az új pártelnökről. Ez a konfliktus is világosan mutatja, hogy a tisztújítás ellenére nincsen béke a bukott ellenzéki pártban. 

A hétvégi tisztújítás ellenére nincsen béke az MSZP-ben, sőt a szoros végeredmény miatt tovább mélyül a válság a szocialistáknál. Mint ismert, Tóth Bertalan 54:46 arányban verte meg Mesterházy Attilát. A vesztes jelölt ezt követően egy gratuláló posztot írt egy meglehetősen előnytelen képpel illusztrálva.

Mesterházy Attila előnytelen képet készített Tóth Bertalanról, az MSZP újonnan megválasztott elnökérőlForrás: Facebook/Mesterházy Attila

Tóth Bertalan minderre csak annyit mondott sértődötten magyarázkodva az ATV-ben, hogy inkább a mondatoknak tulajdonít jelentőséget. Hozzátette: „láttam a fotót, és nagyon bízom benne, hogy félrenyomta a telefonját”. Azt is mondta, hogy korrekt, jó a viszonya az elnökségre szintén aspiráló Mesterházyval, de nem ő kérte meg, hogy távolítsa el a képet. Ezek a semmitmondó szavak is jól mutatják, hogy milyen mély válság van a szocialista párton belül. 

Furcsa magyarázattal állt elő Tóth BertalanForrás: MTI/Bruzák Noémi

Jövőre dőlhet el minden

Az, hogy a két elnökjelöltre közel ugyanannyian szavaztak, annak tudható be, hogy sem Tóth Bertalan, sem Mesterházy Attila nem tudta a saját koncepcióját megjeleníteni, és elmagyarázni a párttagoknak, mit szeretne elérni. Ezeken túl a szoros eredményében a párton belüli konfliktusok is megjelentek. Sikerült ugyan új vezetőt választani, arra a kérdésre ugyanakkor nem született válasz, hogy a szocialista párt 2018-hoz képest 2022-re hová szeretne eljutni. A vezetés jövőjét egyértelműen az európai parlamenti választás és az önkormányzati választás, illetve az azokon elért eredmény fogja meghatározni.

Belháborúk az ellenzékben

Az LMP verekedésbe torkolló belső csatái után a Jobbik teljesen szétszakadt a radikálisok és a cukiskodó Vona háborújában. Most úgy tűnik, következik az MSZP belháborúja. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK