Biztosítja hazánk szuverenitását az alaptörvény módosítása

2018.06.20. 10:02

A mostani alaptörvény szerint sem lehet Magyarország népességének összetételét külső akarattal megváltoztatni, de a módosítással egyértelművé válik ennek tiltása - mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. 

Az alaptörvény módosítása biztosítja Magyarország szuverenitását - jelentette ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Kovács István annak apropóján beszélt erről, hogy az Országgyűlés szerdán szavaz az alaptörvény hetedik módosításáról, amelynek célja a nemzeti szuverenitás védelme, és az idegen népesség Magyarországra telepítésének tiltása.

Az elemző úgy értékelt: a mostani alaptörvény szerint sem lehet Magyarország népességének összetételét külső akarattal megváltoztatni, de a módosítással egyértelművé válik ennek tiltása. Emellett a képviselők szerda délután szavaznak a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos, "Stop Soros" néven ismertté vált törvénycsomagról, amellyel a kormány azt akarja megakadályozni, hogy Magyarországból is bevándorlóország legyen.