A Fidesz szerint az ellenzék jelentős részének Soros György érdekei fontosabbak a magyar érdekeknél - közölte Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Az Országgyűlés elfogadta a kormány Stop Soros törvénycsomagját, amely alapján büntető törvénykönyvi tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása, és megszavazták az alaptörvény hetedik módosítását, amely szerint az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, Magyarországra pedig idegen népesség nem telepíthető be.

Kocsis MátéForrás: MTI/Bruzák Noémi

Kocsis az Országgyűlés által elfogadott országvédelmi akciótervvel kapcsolatban kihangsúlyozta: arra számítanak, hogy a viták ezzel nem zárulnak le, folytatódni fognak, szerinte pusztán megerősödött a magyar álláspont ebben a témában.

Véleménye alapján újabb eszköz került a magyar kormány kezébe, hogy megvédje Magyarországot, és megvédjék a keresztény kultúrát az illegális migrációtól, valamint az azzal járó veszélyektől.A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy: amikor Magyarországra a zöldhatáron keresztül igyekeztek illegális bevándorlókat juttatni, akkor a kormány kerítést épített, ha pedig jogi eszközökkel igyekeznek bevándorlókat telepíteni Magyarországra, akkor jogi eszközökkel fog védekezni a kormány.Kocsis Máté szerint az ellenzék nagy része nem támogatta az országvédelmi akciótervet, Magyarország és a keresztény kultúra megvédését.

Ez teljesen világossá teszi a kormány számára, hogy az ellenzék jelentős részének továbbra is Soros György érdekei fontosabbak, mint a magyar érdekek. Aki számára fontos az ország biztonsága, az a mai napon láthatta, hogy a Fideszre és a KDNP-re továbbra is számíthat. Ezzel egyidejűleg teljesítették azt a választói akaratot és kötelességüket is, amelyet április 8-án a választók meghatároztak számukra - mondta a frakcióvezető, aki jelezte, hogy a változtatások nagy része a kihirdetésüket követő napon hatályba lépnek.