Életveszélyes lövöldöző tartja rettegésben az autósokat Ferihegyen

2018.06.20. 11:38

Sok ember életére veszélyes az, aki a Ferihegyi gyorsforgalmin paintball puskával és gumilövedékes fegyverrel lövöldözik az autósokra. A térfigyelő kamerák egyelőre nem tudtak segíteni a rendőröknek - írja a Blikk.

 A rendőrség egyelőre nem találja a támadókat, akik a repülőtérre vezető úton és a környéken lövöldöznek. Ha egy ilyen festékpatron eltalálja a szélvédőt és beteríti, akkor az könnyen életveszélyes lehet, mivel a sofőr nem lát ki az autóból- írja a Blikk.

A Vecsés Települési Polgárőr Egyesület így figyelmeztetést adott ki:

Az elmúlt két hétben a gyorsforgalmi úton a Sárkány center előtti hídról paintballal és gumilövedékkel lövik az autókat. Ha bármilyen információval rendelkeznek, értesítsék a rendőrséget!

Egy férfi autóját a reptéri úttal párhuzamos XVIII. kerületi Nefelejcs utcában támadták meg egy taxiból. Neki szerencséje volt, az ő furgonjának az oldalát találták el paintball puskával, de voltak akiknek a szélvédőjük lett csupa festék.

A furgon oldalán hallottam a becsapódás hangját. Olyan volt, mint amikor egy zacskót kidurrantanak, csak sokkal hangosabb. Először azt hittem, oldalról nekem jött a taxi és letört a visszapillantó, de láttam, hogy megvan a tükör, abban pedig azt, hogy valami vörös folyik le a kocsi oldaláról. A taxi közben padlógázzal leelőzött"- mesélte a lapnak a férfi.

A taxis lefordult egy családi házas övezetbe, ahol sok a fekvő rendőr, ezért a férfi utolérte, és elé vágott.

Átkiabáltam, hogy mi a fenét dobott a kocsimra?! Elhajtott. Amikor félreálltam, láttam, hogy a szaga alapján nitrofesték az anyag- mondta a férfi.

A rendőrség nem jutott előre az ügyben, egy hónap után felfüggesztették a nyomozást. Megkeresték a taxitársaságot, de mivel a férfi nem emlékezett a teljes rendszámra, ezért csak a személyleírásra és a támadás időpontjára hagyatkozhattak a rendőrök. A cégnél dolgozók nem találtak olyan autót és sofőrt, akire illene a leírás.

A rendőrök elmondták, hogy elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, de az „nem adott értékelhető eredményt". Összesen öt, a környéken történt hasonló támadásban nyomoznak.