Így vizsgálta az FBI VV Fanni gyilkosát

2018.06.21. 19:01

VV Fanni gyilkossági ügyében már az FBI is nyomozott, konkrétan a gyilkossággal gyanúsított férfit vizsgálták - írja a Bors.

Az FBI-osok vizsgálatáról dr. Lichy József, a Novozánszki család ügyvédje beszélt a Music FM-en. Az ügyvéd szerint az amerikaiak a kedvenc módszerüket használták, vagyis a viselkedéselemzést- írja a Bors.

Forrás: Blikk

Ők profilozásnak nevezik. Középpontba helyezik a gyanúsított személyiségét és a motivációját, és tulajdonképpen megvizsgálnak mindent. A tett előzményeit, a pszichológiai állapotát az illetőnek. A környezetét, családi, szociológiai hátterét vagy éppen az iskolázottságát, életkorát, lakhelyét, még az elkövetés munkamódszerét is, és próbálják kideríteni a tőle elvárható magatartást, főleg feszült helyzetben. Tehát Fanni ügyében azt, hogy milyen az elvárható magatartás a gyanúsítottól akkor, amikor azzal szembesül, hogy például el kellene tüntetni egy holttestet- mondta dr. Lichy József, aki úgy tudja, hogy az FBI-osok abban tudtak segíteni, hogy férfi merre indulhatott el VV Fanni holttestével.

Ahogyan azt az Origo korábban megírta, VV Fanni tavaly november 20-án este tűnt el. A gyilkossággal B. Lászlót gyanúsítják, aki a biztonsági kamera felvételei alapján az ölében vitte le a mélygarázsba a lány élettelen testét.

Forrás: RTL

A gyilkosság után pár nappal a férfi visszavitte a bérelt autót a kölcsönzőbe, amiből megpróbálta eltüntetni a vérnyomokat, de ez nem sikerült.

Amikor a kölcsönzőben megkérdezték, hogy mi történt, a férfi azt válaszolta, hogy elütött egy vadat, és betette a csomagtartóba.

Az ismerőse nem hitt neki, ezért hívta a rendőröket, akik elfogták a férfit, aki azóta előzetes letartóztatásban van.