A Soros-alapítvány dróton rángatja az Európai Bizottságot – mondta Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Csütörtökön a Soros-birodalom központja, a Nyílt Társadalom Alapítványok sajtóközleményben szólította fel az Európai Bizottságot, hogy tegyen lépéseket Magyarország ellen, amiért a parlament elfogadta a Stop Soros törvénycsomagot és a Magyarország megvédését szolgáló alaptörvény-módosítást.

Rá néhány órával az Európai Bizottság máris bejelentette: meg fogják vizsgálni a két jogszabályt, és ha szükséges, akár lépéseket tesznek ellene – idézte fel Hollik István.

Hollik IstvánForrás: MTI/Soós Lajos

A KDNP-s politikus szerint ez ismét megerősítette, hogy a Soros-alapítvány dróton rángatja az Európai Bizottságot. Azt korábban is látták már, hogy Soros György Brüsszelbe járt eligazítást tartani az Európai Bizottság vezetőinek. Ezek a megbeszélések soha sem nyilvánosak, noha számos esetben kérték, tegyék azzá őket, de ez nem történt meg.

Azt is látták, hogy Soros Györgynek mindenhol megvannak az emberei, akik teljesítik a kéréseit, így a brüsszeli bizottságban, az Európai Parlamentben, az ENSZ-ben és más nemzetközi, uniós intézményekben is.

Ez a dróton rángatott Soros-hálózat azért támadja Magyarországot, mert "mi nem vagyunk hajlandóak végignézni, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak", ahogy azt sem, hogy Európában népességcserét hajtsanak végre – értékelt.

Mi megvédjük magunkat, ezért is fogadta el az Országgyűlés az illegális migráció szervezését büntető Stop Soros törvénycsomagot és a migránsok betelepítését tiltó alaptörvény-módosítást – hangoztatta Hollik István.

Emellett adóügyi eszközökkel is fel kívánnak lépni a bevándorlás ellen, és bevándorlási különadót vezetnek be.