Sargentini ünnepelni kezdte a Soros-jelentés elfogadását, a magyarok elrontották az örömét

Vágólapra másolva!
A Soros György embereként ismert holland politikus Magyarországot szidalmazó jelentését elfogadták tegnap Brüsszelben, aminek nagyon örült, el is dicsekedett vele közösségi oldalán. Ismét arcpirító demokráciázásba kezdett a kétharmados többséggel megválasztott magyar kormánnyal szemben a senki által meg nem választott európai parlamenti képviselő: nem kellett volna, nagyon nem. Ezúttal is szembejött vele a valóság, a magyar emberek egy emberként álltak ki Magyarország és a magyar kormány mellett, kommentfolyamot zúdítva a brüsszeli politikai elit képviselőjére. Immár harmadik alkalommal.
Vágólapra másolva!

Az EP tavaly májusban döntött arról, hogy a 7. cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben. Az EP ezután utasította az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságát (LIBE), hogy készítsen külön jelentést Magyarországról. A jelentés elkészítésére Brüsszel a Soros embereként számontartott Judith Sargentini, holland zöldpárti EP-képviselőt kérte fel, akinek testhez állt a feladat, hiszen ezt megelőzően is rendszeresen bírálta Magyarországot és a magyar kormányt. Ahogy tegnap megírtuk, a holland politikus beteljesítette küldetését, hiszen a LIBE-bizottság hétfőn elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amit 37:19 arányban fogadtak el a képviselők. A többek által csak válogatott hazugságok gyűjteményének nevezett dokumentum elfogadása után megkezdődhet a hetes cikk szerinti eljárás lefolytatása Magyarország ellen. Az eljárás végső soron hazánk szavazati jogának felfüggesztését, vagy az EU-s támogatások befagyasztását eredményezheti, de ennek valószínűsége elenyésző. Ahhoz ugyanis, hogy a szankciókra sor kerüljön, több nagyon szigorú feltételnek kell teljesülnie.

Tegnap tehát kétségkívül nyeregben érezhette magát a magyarokkal negatív értelemben elfogult Sargentini, aki magabiztosan villantotta ki foga fehérjét:

– szögezte le a holland politikus. Ebből a nyilatkozatból is látszik, hogy a Magyarország elleni brüsszeli hadjáratnak semmi köze nincs az uniós joghoz, egy szimpla politikai akcióról van szó, aminek az a célja, hogy a magyar kormányt megbüntessék. Ez természetesen egy pillanatra sem zavarta az EchoTV-nek a válaszadást megtagadó Sargentinit, aki tegnap közösségi oldalán is eldicsekedett „sikerével”. Nem kellett volna, nagyon nem.

A magyar kommentelők ismét kiálltak - nem is akárhogyan - a magyar kormány és Magyarország mellett

Holland nyelven írt bejegyzésében a szokásos dolgokat mantrázta a magyarellenes politikus, szerinte Európában és így Magyarországon is ki kell állni a sajtószabadság, a demokrácia, az akadémiai szabadság, a független igazságszolgáltatás szabadsága mellett. A folytonosan demokráciázó EP-képviselő hozzátette, hogy a kétharmados többséggel megválasztott magyar kormány az elmúlt években túl sok teret adott a magyar demokrácia és a jogállamiság leépítésének. Ezután

a brüsszeli demokrata kiadta a tűzparancsot: itt az ideje, hogy az Európai Parlament közbeavatkozzon a magyar ügyben!

Mondani sem kell, hogy az arrogáns, pökhendi írás a feszült helyzetben olaj volt a tűzre, amit ezúttal sem hagytak szó nélkül a magyarok. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten – gondolhatták a magyar emberek, és kirobbantották immár harmadik alkalommal a magyar Facebook-forradalmat a brüsszeli politikai elit ellen. Magyar, holland és angol nyelvű hozzászólások egyaránt olvashatóak, a felháborodott magyarok egy emberként álltak ki Magyarország és a magyar kormány mellett, ismét egy végeláthatatlan kommentfolyamban. A magyar polgárok ismét csillagos ötösre vizsgáztak összetartásból és az ország melletti kiállásból. Egyúttal felcsillantották a reményt, hogy a demokrácia fogalma nem ürült ki teljesen, még az Európai Unióban sem. Nehéz a jelenségre szavakat találni. Inkább mutatjuk:

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook