Jogerősen három és fél év börtönbüntetésre ítélte a nyíregyházi bíróság azt a férfit, akit az interneten mágusnak és jósnőnek adta ki magát, és így csaknem 4,5 millió forintot csalt ki nyolcvan embertől.

A férfit információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt mondta ki bűnösnek a másodfokú bíróság. A férfi bűntársát, a feleségét egy év négy hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

K. L. 2015-ben női névvel jelentkezett be egy közösségi oldalra, ahol felváltva jósnőként és mágusként hirdette magát. Így ismerkedett meg a sértettekkel, akiknek a bankkártyájuk adataiért cserébe pénzenergiát küldött. Miután a sértettek megadták a bankkártyájuk adatait, a számlákon lévő pénzt a férfi különböző, interneten elérhető szerencsejátékokon eljátszotta.

A két vádlott ezzel a módszerrel négy hónap alatt mintegy 4,5 millió forintot csalt ki nyolvan embertől.

K. L. egy másik esetben azzal keresett meg "mágusként" egy asszonyt, hogy lát egy nőt, aki el akarja venni tőle a férjét, ezért felajánlotta neki a szolgálatait. Az asszony ezt elutasította, mire a férfi azzal fenyegette meg, hogy megátkozza őt és a gyerekeit, ha nem fizet neki. A fenyegetés hatására az asszony összesen 6,5 millió forintot utalt át a férfi bankszámlájára.