Magyar rendőri kontingens indult Szerbiába és Macedóniába

2018.06.27. 19:08

Szerbiába tizenöt, Macedóniába pedig harminc magyar rendőr utazott el szerdán, hogy a fogadó országokkal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt.

A kontingensek tagjait Kuczik János műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

A rendőrök a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határon járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében. Közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére belépő migránsok előállításában is.

A kiutazók nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területen található főbb és alsórendű utakon is.

Mindkét kontingenst terepjárókkal, éjjellátókészülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingenst pedig még mobil hőkamerával is felszerelték.

A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve a szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.