Játékfegyverrel rabolt ki négy dohányboltot

Vágólapra másolva!
Nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a pécsi bíróság azt a 33 éves férfit, aki tavaly nyáron dohányboltokat rabolt ki Pécsett. Összesen 530 ezer forintot vitt el.
Vágólapra másolva!

A férfit négy rendbeli rablásban és rablás előkészületében mondta ki bűnösnek a bíróság. A 219 ezer forintos vagyonelkobzás mellett ki kell fizetnie a csaknem 8 millió forintos bűnügyi költséget, továbbá 311 ezer forint kártérítést is.

A férfi tavaly nyáron rendszeresen fogyasztott alkoholt és kábítószert, hajléktalanként rendezetlen anyagi körülmények között élt.

Elhatározta, hogy dohányboltokat rabol ki, ezért vett egy játékpisztolyt, ami nagyon hasonlít az eredeti, Beretta 92-es fegyverhez.

Tavaly június 7-e és augusztus 14-e között négyszer rabolt ki nemzeti dohányboltokat Pécsen, közvetlenül az esti zárás előtt.

Az egyik trafikot kétszer is kirabolta.

Összesen 530 ezer forintot zsákmányolt, ami aztán soha nem került elő.

A férfi tavaly augusztus 23-án este egy Tüzér utcai dohányboltot akart kirabolni, de a rendőrök csapdát állítottak neki, majd az utcán elfogták.

A bíróság mai ítélete ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős. A férfi a másodfokú eljárás befejezéséig előzetes letartóztatásban marad.