Könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy ápolónő ellen, aki mintegy egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit.

Egy nő 2015 novemberétől ápolónőként dolgozott a pécsi idegsebészeti klinikán, ahol 2016 tavaszától kezdődően pszichiátriai gyógyszereket tett kollégái kávéjába, illetve ivóvizébe azért, hogy

kipróbálja, és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz- áll a Baranya Megyei Főügyészség közleményében.

A nővér mindezt heti rendszerességgel, hetente akár több alkalommal is megtette, és ezzel - az ügyészség megfogalmazása szerint -

egészségsértést okozott kollégáinak.

A szerek hatására kollégái rosszul lettek. Feszültségre, fáradékonyságra, álmosságra, izomgörcsökre, valamint pánikszerű rosszullétekre panaszkodtak, amelyek csak órákon, illetve néhány napon belül szűntek meg.

A baranyai megyeszékhely klinikáit fenntartó Pécsi Tudományegyetem (PTE) az esetről tavaly júniusban azt mondta,

a gyógyítóintézmény neurorehabilitációs osztályán korábban több váratlan rosszullét történt a dolgozóknál.

Az intézmény és az érintett egység vezetése vizsgálatot indított, amelynek eredményeképpen a klinika elnöke feljelentést tett. A hatóság gyors és hatékony nyomozómunkájának, valamint a klinikai vezetők és munkatársak segítőkész együttműködésének köszönhetően napokon belül elfogták a gyanúsítottat, aki feltételezhetően tudatmódosító szereket csempészett munkatársai italába, ezzel előidézve rosszullétüket.”

Az ápolónő beismerte a tettét, de azt nem tudta megmagyarázni, miért csinálta. Mivel a gyógyszerek miatt kialakuló rosszullétek 8 napon belül elmúltak, az ápolónő most könnyű testi sértés miatt állhat bíróság elé, és akár 2 évet is kaphat.