Sargentini nem tud leállni Magyarország szidásában, de jöttek a magyarok

Judith Sargentini
Vágólapra másolva!
A brüsszeli bürokrata még ki sem heverte a tegnapi facebookos lebőgését, ma reggel ismét közösségi oldalán magyarországozott és jogállamiságozott. A magyarok ezúttal sem értékelték az akcióját, teljes támadást indítottak a bejegyzése alatt. Az eset tökéletes mintapéldánya annak, hogy a brüsszeli politikai elit nem hallja meg az átlagemberek kritikáit, nem is akarja, inkább izomból politizál. Erre való reakcióként egy új hungarikum született: a magyar Facebook-hadviselés. Sargentini kontra magyar emberek IV. rész.
Vágólapra másolva!

Hétfőn az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) Brüsszelben elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amit 37:19 arányban fogadtak el a képviselők. A dokumentum szerint Magyarországon fennáll a veszélye az európai értékek súlyos és módszeres megsértésének, ezért indokolt a hetedik cikk szerinti eljárás megindítása. A jelentéstevőnek felkért, Soros Györgynek dolgozó Judith Sargentini tehát végigvitte, amivel Brüsszel és a gazdája megbízta. Így nem csoda, hogy a zöldpárti európai parlamenti képviselő piros betűs ünnepként tekintett a hétfői napra, és örömében Facebook-oldalán dicsekedett el Magyarország megregulázásáról. Csakhogy ezúttal is magyarok százai mondták el véleményüket, és álltak ki a kétharmados többséggel megválasztott magyar kormány mellett. A senki által meg nem választott holland politikus Twitter-fiókján is büszkélkedett a jelentésével, ott holland nyelven záporoztak a finoman szólva sem finom megjegyzések.

Mit lép két kiadós lebőgés után a magyarokkal szemben negatívan elfogult Sargentini?

Újabb bejegyzést posztolt Facebook-oldalára, ugyanazzal a mondanivalóval, ugyanabban a stílusban. Egyetlen különbséggel: ezúttal reggel próbálkozott, nem délután. Ez sem vezetett eredményre, a magyar kommentelők szabályszerűen megrohamozták a falát, és egy óra alatt több mint száz üzenetet küldtek neki. Brüsszel nem tanul, pontosabban nem akar tanulni hibáiból. Demokrácia-tanulságok IV. rész.

Sargentini semmiből sem tanul?

Magyarországon komoly kockázatot, veszélyt jelent a jogállamiság megsértése. Ezt a konklúziót a LIBE bizottsága egyértelmű többsége támogatja. Plenáris szavazás szeptemberben lesz. Ezt követően az EU-tagállamoknak reagálniuk kell – adja ki fenyegető hangnemben az ukázt a brüsszeli demokrata. Arról már nem is beszélve, hogy tényként kezeli, a jogállamiság veszélyben van Magyarországon. Ezzel csak az a probléma, hogy a módfelett demokratikus Európai Unióban mégis csak ki lett építve egy többlépcsős, jogi eljárásrend a „renitens” tagállamok megregulázására, aminek csak a végén mondanak ítéletet az ügyben. Úgy néz ki, Sargentinit nem demokratikus fából faragták, ő már előre eredményt hirdetett. A példátlanul arrogáns megnyilvánulást ezúttal sem hagyták szó nélkül a magyarok, és egész pályás letámadást intéztek a brüsszeli politika elit képviselője ellen. Ismét özönlöttek Magyarország és a magyar kormány mellett kiálló kommentek. Úgy látszik, újabb hungarikum van születőben: a magyar Facebook-hadviselés. Következzenek az újabb komment-gyöngyszemek!

„Foglalkozz a holland és ne a hazám dolgaival!”

Forrás: Facebook

„Amit maguk a hazánkkal művelnek, az a »legfényesebb szelü« diktatúrákat idézi!”

Forrás: Facebook

Koppanjál már le rólunk, nem szégyelled magad.Mi alapján bírálsz te minket, szégyentelen!”

Forrás: Facebook

Sargentini asszony! Maga járt már nálunk Magyarországon? Beszélt magyar emberekkel?”

Forrás: Facebook

„Követeljük, hogy módosítsa a már elfogadott jelentését és vegye figyelembe, írja bele a mi véleményünket. Mert az ön jelentése hazugságokat csúsztatást és aljasrágalmakat tartalma.”

Forrás: Facebook

„Hölgyem! Ön onnan távolról bátran kijelent bármit ami önnek nem kockázatos. De attól még hazugság!”

Forrás: Facebook

„Orbán Viktor = Demokrácia! EU= diktatúra! LIBE= balliberális barbarizmus!”

Forrás: Facebook

„Magyarországon a jogállamiság rendben van, törvénytisztelő kormányt is választottunk hozzá, kétharmados többséggel demokratikusan,ezt még önnek is tiszteletben kellene tartani.”

Forrás: Facebook